Monday, May 21, 2018
   
Text Size

UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE: PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR CULTURALE DEDICATE ZILEI DE 24 IANUARIE

Rădăcini

Muzeul-de-Istorie-si-Arheologie-PloiestiMuzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova găzduieşte sâmbătă, 24 ianuarie 2015, de la ora 11.00, ceremonia oficială dedicată Unirii Principatelor Române. Cu această ocazie vor fi susţinute alocuţiuni de către oficialităţile judeţene şi locale şi se vor depune flori.

 

Doliu în lumea ştiinţei: A murit inventatorul Iustin Capră

Oameni printre noi

Justin-CapraUnul dintre cei mai cunoscuţi inventatori români, Iustin Capră, s-a stins din viaţă luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Inventatorul era internat de duminică. Medicii spun că el suferea de diabet. Iustin Capră a obţinut numeroase premii la saloane internaţionale, având un portofoliu ce cuprinde 114 invenții, dintre care 72 sunt prototipuri de autoturisme cu consum foarte mic, 7 aparate de zbor și 15 motoare neconvenționale. Printre invenţiile sale se numără rucsacul zburător brevetat de americani şi folosit de cosmonauţi la deplasările intercapsulare.

   

Apicultorii se pregătesc de sărbătoare: TÂRGUL MIERII a ajuns la cea de-a zecea ediţie!

Nu Rata!

targul mierii 2015 afisAsociația Apicolă Valea Prahovei şi Primăria Municipiului Câmpina organizează cea de-a X a ediţie a Târgului Mierii, care va avea loc în perioada 20-22 februarie 2015 la Câmpina.

   

PREMIERĂ LA SINAIA / Ziua Mondială a Zăpezii 2015: Duminică, pe Pârtia Nouă - Gondola 1

Nu Rata!

ziua mondiala a zapezii 2015 Pe data de 18 ianuarie, pe Pârtia Nouă – Gondola 1 de la Sinaia, va avea loc prima ediție a Zilei Mondiale a Zăpezii - WORLD SNOW DAY 2015. Toți cei prezenți pe pârtie în acestă zi, vor fi parte dintr-un eveniment grandios, având ca temă centrală ZĂPADA! Este cea mai mare sărbătoare pe zăpadă din an, ediția de anul acesta fiind organizată în mai mult de 500 de staţiuni montane din 43 de țări.

   

Maica Mărioara, la 100 de ani: „Eu am muncit mult la pădure. Pădurea să știți că vă ține!”

Oameni printre noi

DSCF1080O cheamă Maria Stoica, dar tot satul îi spune „mamaie Mărioara" sau „maica Mărioara". Pe 15 ianuarie, de ziua lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale împlinește 100 de ani. Locuiește singură în satul Iedera, din Dâmbovița și spune că secretele longevității sunt pădurea și armonia cu toți oamenii din jur. E vioaie, lucidă, îi place să râdă și să povestească.

   

Page 8 of 348