Friday, May 24, 2024
   
Text Size

Crucea Roşie Română Filiala Prahova: „Îmbunătăţirea condiţiilor de trai în centrele de plasament din România” GALERIE FOTO

Oameni printre noi

copii centru plopeniUn proiect finanţat de Crucea Roşie Germană s-a desfăşurat, în această lună, în 16 judeţe din ţară, cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de trai din centrele de plasament din România. În Prahova, peste 60 de copii sunt beneficiari ai acţiunilor organizaţiei umanitare.

 

"ORAŞUL SCUFUNDAT" - Ioan Barb

Literatură

64346 542266625824157 660052681 n

   

LICEUL DE ARTĂ PLOIEŞTI: O nouă etapă de SELECŢIE PENTRU CLASA I

Nu Rata!

Liceul de Arta PloiestiLiceul de Artă „Carmen Sylva" din Ploieşti organizează, în luna mai, o nouă etapă de selecţie a copiilor pentru clasele vocaţionale de Muzică. VEZI CALENDARUL ŞI VÂRSTA DE PARTICIPARE.

   

Alo, România! Se evacuează muzeele!

Bagă-ţi minţile în cap!

1365513192Arta vizualaGalați. Cel mai valoros muzeu de artă contemporană din România, Muzeul de Artă Vizuală, se mută din palat la bloc. Colecţiile sale vor fi depozitate într-o fostă uzină... Palatul Episcopal a fost retrocedat Arhiepiscopiei, care construieşte acum acolo Muzeul Spiritualităţii, Culturii şi Ordodoxiei al Dunării de Jos. Viitorul sună bine, nu? Cu bani europeni şi fonduri de la stat.

Oradea. Muzeul Țării Crişurilor e mai norocos. Evacuat din Palatul Baroc, retrocedat Bisericii Romano Catolice, se mută într-o fostă cazarmă, suficient de mare pentru a adăposti cele peste 400.000 de exponate, a cincea colecţie muzeală ca mărime din România.

Braşov. Muzeele de Artă şi cel de Etnografie, singurele menţionate în ghidul turistic Michelin, aşteaptă să fie evacuate din clădirea, retrocedată şi ea - de data asta Bisericii Evanghelice.

Cluj. Muzeul de Artă mai are încă cinci ani de păsuire până la evacuare, conform legii în vigoare. Palatul Banffy, care găzduieşte muzeul, a fost recent retrocedat moştenitorilor familiei Banffy.

Cine se mai pregăteşte?

Există ţări care au ales să se

   

Ochiul

O poezie pe zi

Câtă libertate îți poate da foia albă,

cât spațiu de contemplare avem în fața ochilor.

Este păcat că percepția umana nu concepe

mai departe de aparențe ...

putem,  

totuși, putem remarca

o mie de amănunte

fără sa ne deschidem ochiul minții.

Ah, ochiul cu care dăm frâu liber imaginației! 

Nu lăsa inspirația să te ocolească,

fă ceva ...

numai tu poți face acel lucru

care să ne facă pe noi să vedem

dincolo de tine. 

autor, Ştefan Vlad

 

   

Page 5 of 277