Tuesday, May 21, 2024
   
Text Size

Anul şarpelui de Apă: Ce spun astrologii despre noul an chinezesc

Cu traista-n băţ

an sarpe negru de apaAnul Nou chinezesc a început pe 10 februarie 2013. Cei care au aşteptări mari de la Anul Şarpelui de Apă trebuie să se pregătească pentru o perioadă dominată de elemente contradictorii, de la instabilitate la dinamism, în toate domeniile.

Anul Şarpelui Negru, de Apă durează până pe 31 ianuarie 2014 şi va fi unul caracterizat de schimbări bruşte, surprize, instabilitate. Unul dintre elementele pe care se pune accentul, în aceasta perioadă, este familia. Conform tradiţiei chinezeşti, un şarpe în casă este de bun augur.
Se crede că Anul Şarpelui de apă reprezintă o perioadă benefică din punct de vedere financiar.
Culorile dominante în anul care vine sunt negru, albastru şi verde. Conform tradiţiei chinezeşti, acestea vor purta noroc oamenilor.
Conform calendarului astrologic chinezesc, anul Şarpelui de Apă este anul 4711 şi se va încheia la 31 ianuarie 2014.

Astrologii spun că cele două cuvinte cheie ale lui 2013 vor fi înţelepciunea şi inteligenţa. Anul Şarpelui va fi un an prielnic pentru autodezvoltare şi învăţare.

În zodiacul chinezesc, Şarpele reprezintă misterul, frumuseţea, sacrul şi înţelepciunea. Şarpele este considerat o zodie enigmatică, intuitivă, introspectivă, rafinată. În cultura occidentală, însă, şarpele este adesea văzut şi ca o forţă malefică, capabilă de a ispiti omul şi de a-l pune în situaţii dificile.

Astrologia chinezească pune în balanţă cele cinci elemente (apa, focul, pământul, metalul, lemnul), cărora le corespunde câte un animal. Şarpele este asociat, în principal, focului, dar conţine şi aspecte de metal şi pământ. Apa, elementul dominant al anului 2013, şi focul, asociat şarpelui, vin în contradicţie şi dau caracteristicile perioadei. Din acest motiv calendarul chinezesc nu prevede un an strict norocos sau unul negativ, conform chinesefortunecalendar.com.

Şarpele de Apă simbolizează focul sub apă. Şarpele este calm, timid, precaut şi reprezintă un animal retras în horoscopul chinezesc. Şarpele nu îşi atacă inamicii, decât dacă este deranjat sau flămând. Cei care nu sunt atraşi de foc trebuie să se ţină la distanţă de acest element în anul care vine.
Şerpii au reprezentat dintotdeauna, în plus, seducătorii de oameni. Cei care sunt născuţi sub semnul Şarpelui sunt carismatici şi populari. Şerpii nu sunt niciodată gălăgioşi şi deschişi, însă dau dovadă de cele mai bune maniere.
Anul care se încheie a fost cel al Dragonului Negru, ultimul din ciclul de Lemn. Odată cu Şarpele, începe ciclul de foc (urmat de Cal şi de Oaie).

Nativii din zodia Şarpelui, imposibil de ignorat

Şarpele astrologic chinezesc nu este asociat răului, aşa cum este asociat şarpele bibliuc, ci dimpotrivă. Conform astrologiei chinezeşti, oamenii născuţi în Anul Şarpelui sunt foarte atractivi şi determinaţi. Urăsc să fie lăsaţi „în aer" şi iau decizii rapid şi ferm.
Majoritatea oamenilor este îndrăgostită de ei, pentru că par irezistibili, nu bârfesc şi sunt persoane intelectuale, care nu se bazează pe prima impresie, sau pe simpatii.
Şerpii nu sunt foarte darnici când vine vorba de dat bani, deşi îşi oferă ajutorul. Cel mai mare defect al caracterului acestor persoane este tendinţa de a exagera, chiar şi în ajutarea prietenilor. Iar în momentul în care au făcut cuiva un serviciu, devin posesivi asupra lor.
O altă caracteristică bine de ştiut este aceea că Şerpii sunt capabili să mintă în stil mare. Deşi nu o fac des, ei vor minţi când ştiu că nu vor fi prinşi. Îşi aleg cariere care nu implică niciun risc, nici măcar riscul de a munci prea mult.

Nativii Şerpi au noroc în privinţa banilor, conform astrologiei chinezeşti, şi sunt, în general, generoşi cu prietenii şi familia. În cuplu, sunt romantici şi încântători, au simţul umorului şi sunt fizic frumoşi. Sunt însă geloşi şi posesivi, în momentul în care şi-au ales un partener, iar respingerea îi afectează foarte mult. În Japonia, cei care vor să-i facă un compliment unei femei îi spun că este cu adevărat un şarpe, din cauza caracteristicilor cu care este asociat simbolul.
Se spune despre oamenii născuţi în Anul Şarpelui că sunt înţelepţi şi posedă o viclenie nativă. Ajung uşor să aibă succes şi faimă, reuşind să rămână, înconjuraţi de mister în tot acest timp. Ca şerpii din natură, cei asociaţi semnului „hibernează" în sezonul rece, iar personalitatea lor este la cel mai exuberant şi strălucitor nivel vara.

Câţiva dintre cei mai cunoscuţi nativi Şerpi sunt Picasso, Audrey Hepburn, John Fitzgerald Kennedy, Brooke Shields, Felix Mendelssohn sau Jacqueline Onassis. Anii anteriori dominaţi de simbolul Şarpelui au fost: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001.

Anul 2013

Aflat sub semnul Şarpelui de Apă, anul 2013 este un an al reflecţiilor, planurilor, căutării răspunsurilor la întrebările de anul trecut. Este un an bun pentru afaceri rafinate, politice şi lovituri de stat.
Oamenii vor fi mai mult mai prudenţi şi prevăzători. Se pot aborda orice probleme, se pot negocia soluţii, se pot face compromisuri, însă nu fără o doză de neîncredere reciprocă.
Şarpelui îi place să rezolve toate diferendele într-un fel sau altul. Dacă suferă un eşec şi lucrurile nu se aranjează în mod paşnic, declară război. Privind înapoi în istorie, vom descoperi ca anul Şarpelui nu a fost niciodată liniştit. Poate şi pentru că este cel mai puternic semn negativ al ciclului care urmează celui mai puternic semn pozitiv al ciclului, Dragonul.
Multe dezastre care-şi au originea în anul Dragonului tind să culmineze în anul Şarpelui. Aceste două semne sunt foarte strâns legate, iar calamităţile din anul Şarpelui sunt o consecinţă a exceselor comise în timpul domniei Dragonului. Este un an admirabil pentru dragoste, flirturi, dar şi scandaluri. Un an bun pentru arte: moda va deveni mai elegantă şi mai fluidă, muzica şi teatrul ne vor binecuvânta. Contribuţii notabile vor aduce ştiinţa şi tehnologia. Venerabila înţelepciune a Şarpelui va fi evident în multe faţete ale vieţii, mai ales acolo unde este nevoie de decizie. Fruntea rece şi adunată a Şarpelui ascunde căile adânci şi misterioase ale firii sale.

Succesiunea pe doisprezece ani a calendarului chinezesc este:

Şarpe → 10 Februarie 2013 – 30 Ianuarie 2014
Cal → 31 Ianuarie 2014 – 18 Februarie 2015
Oaia → 19 Februarie 2015 – 7 Februarie 2016
Maimuţă → 8 Februarie 2016 – 27 Ianuarie 2017
Cocoş → 28 Ianuarie 2017 – 18 Februarie 2018
Câine → 19 Februarie 2018 – 4 Februarie 2019
Porc → 5 Februarie 2019 – 24 Ianuarie 2020
Şobolan → 25 Ianuarie 2020 – 11 Februarie 2021
Bivol → 12 Februarie 2021 – 31 Ianuarie 2022
Tigru → 1 Februarie 2022 – 21 Ianuarie 2023
Iepure → 22 Ianuarie 2023 – 9 Februarie 2024
Dragon → 10 Februarie 2024 – 28 Ianuarie 2025

Add comment


Security code
Refresh