Sunday, September 25, 2022
   
Text Size

Teatru Film

31 de poeme eminesciene inedite, în recitarea lui Marcel Iureş

Teatru Film

Eminescu VisEditura Casa Radio a scos în Colecţia „Biblioteca de Poezie Românească" un nou CD-carte, cu poeme rare ale lui Mihai Eminescu, recitarea aparţinând maestrului Marcel Iureş, inegalabilul interpret al personajului Richard al III-lea.

 

Programul spectacolelor Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti

Teatru Film

teatrulTomaCaragiuÎnceputul lunii decembrie aduce, la Teatrul „Toma Caragiu" din Ploieşti, câteva daruri pentru spectatorii de toate vârstele, în intervalul 3-9 decembrie iubitorii Thaliei fiind invitaţi la o serie de spectacole mult apreciate.

   

Tinerii cuceresc scena la Sibiu

Teatru Film

actori tineri sibiuTeatrul Naţional „Radu Stanca" Sibiu şi Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga" Sibiu prezintă în perioada 7 – 12 decembrie un maraton de teatru ce aduce la rampă noua generaţie de actori de la Sibiu.

   

CRONICA UNUI SPECTACOL-EVENIMENT: IUBEŞTE-MĂ, AMERICA !

Teatru Film

ClaudiaMoteaIubestemaAmericaPrestaţia artistică remarcabilă a actriţei româno-canadiene Claudia Motea a impresionat şi entuziasmat publicul prezent joi seara, 18 octombrie 2012, la Cinematograful Scala din Bucureşti. Spectacolul organizat de România Film, “Iubeşte-mă, America !”, un one woman show scris cu har chiar de interpretă – care demonstrează certe calităţi de dramaturg, răsplătite în decursul timpului de numeroase premii – și regizat cu noblețe și tact profesionist de Alecu G. Croitoru, cunoscut regizor și profesor la Facultatea de Arte a Universității Hyperion, s-a dorit şi a izbutit să fie un spectacol de gală.

 

Inspirata combinaţie între teatru şi film prezintă povestea unei tinere românce, Steluţa, emigrantă în Statele Unite ale Americii. Rând pe rând, într-o succesiune care curge firesc şi plăcut, sunt aduse în atenţia publicului spectator situaţii şi întâmplări inspirate din experienţele personale de peste ocean ale artistei.

   

Filmul românesc ajunge, din nou, la Londra

Teatru Film

Maraton  filmeÎn această săptămână, se află în plină desfăşurare Festivalul de film românesc de la Londra, manifestare aflată la cea de a IX-a ediţie. Până pe 25 noiembrie, la Cinematograful Renoir, vor fi proiectate filme de succes, mare parte dintre ele premiate la fetivaluri de top.

   

Page 9 of 21