Sunday, September 25, 2022
   
Text Size

Teatru Film

COMEMORARE: Toma Caragiu nu a fost uitat la Ploieşti

Teatru Film

comemorare-toma-caragiu-2013Marele artist, director, timp de peste un deceniu, al teatrului din Ploieşti, a fost comemorat, luni, în locul care se identifica cel mai bine cu personalitatea sa: în apropierea scenei unde a jucat peste 30 de roluri pentru publicul care îl iubea nespus.

 

Mircea Bodolan, în premiera "Soţia prietenului din puşcărie"

Teatru Film

foto 77271În timp ce "Comisia Drăghincescu" îi ia la puricat activitatea managerială, Mircea Bodolan urcă pe scenă într-un spectacol în care interpretează rolul unui personaj odios.

Directorul Tetrului "Maria Filotti" din Brăila joacă în spectacolul "Soţia prietenului din puşcărie" de Dumitru Radu Popescu, regizat de Cătălin Vasiliu. Piesa este prezentată în premieră în România. Scenografia este realizată de Carmen Rus, iar muzica îi aparţine lui Mircea Bodolan. Din distribuţie mai fac parte doi actori de la Teatrul din Giurgiu, Violeta Teaşcă şi Vasile Toma. Premiera s-a jucat sâmbătă şi duminică, în Sala Studio, de la ora 18.00.

   

Spectacolul „Lulu” ajunge la Tokio prin actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca”

Teatru Film

LULUSIBIUNumele Teatrului Naţional „Radu Stanca" Sibiu va ajunge pe scenele din Tokyo, cu spectacolul „Lulu", în regia lui Silviu Purcărete. Turneul din Japonia va cuprinde cinci reprezentaţii programate în perioada 27 februarie - 3 martie, Tokyo Metropolitan Theatre.

   

Abel Gance revine în a patra sesiune a programului „Avangarda revizitată”

Teatru Film

image-2013-02-22-14280782-41-filmul-roataAstăzi (sâmbătă, 23 februarie) şi (duminică, 24 februarie), de la ora 19:30, la Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române (Str. Eforie nr. 2) va fi prezentată a patra sesiune din cadrul programului „Avangarda revizitată. Avangarda europeană (1919-1939) în Arhiva Naţională de Filme a României” (concept şi viziune curatorială: Igor Mocanu). Sesiunea îi este dedicată filmului ROATA (Franţa, 1923) de Abel Gance – celebrul cineast prezent cu un scurtmetraj (AJUTOR! AJUTOR! / AU SECOURS!, Franţa, 1923/4) şi în prima sesiune a programului, din noiembrie 2012.

   

Programul spectacolelor Teatrului „Toma Caragiu” în săptămâna 18 - 24 februarie

Teatru Film

teatrulTomaCaragiuPoftiţi la teatru! Piese care ridică sala în picioare, muzică vivantă, spectacole de vis, toate vă aşteaptă, în săptămâna 18-24 februarie, la Teatrul „Toma Caragiu" din Ploieşti. Vă veţi reîntâlni cu nemuritorul Caragiale, dar şi cu personaje care au scris pagini de aur în dramaturgia internaţională. Vezi mai jos programul pentru această săptămână.

   

Page 4 of 21