Sunday, September 25, 2022
   
Text Size

Teatru Film

„Crăiasa Zăpezii”, pe muzică de Michael Jackson şi Metallica, la Cluj

Teatru Film

CRAIASA ZAPEZIIO adaptare inedită după binecunoscuta poveste a lui Hans Christian Andersen a avut loc duminică, 13 ianuarie, pe scena Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj Napoca. „Crăiasa zăpezii" în viziunea regizorului Traian Săvinescu este un spectacol construit pe muzica lui Michael Jackson şi a cunoscutei trupe de muzică rock Metallica şi a adus in faţa copiilor o lume de gheaţă cu prinţi, prinţese şi vrăjitori.

Crăiasa Zăpezii a fost publicată de Hans Christian Andersen în anul 1845 care vorbeşte cu căldură şi tandreţe despre prietenie, într-un univers dominat de gheaţă.

 

Lista câştigătorilor premiilor GLOBUL DE AUR

Teatru Film

globurile-de-aur-premii-18440996Cea de-a 70-a ediţie a premiilor GLOBUL DE AUR a avut loc la Los Angeles şi a fost prezentată de actriţele de comedie Tina Fey şi Amy Poehler.

Iată lista câştigătorilor:

   

Teatrul sibian vă invită, astă seară, la „Bal”

Teatru Film

balul sibiuGest-mişcare-dans.
„Istoria condensată, nu explicitată, în particule de mişcare conflictuală.
În Balul (după o idee Theatre de Campagnol) se tace. România trecută şi România prezentă se întâlnesc la intersecţia gesturilor care au asfaltat istoria.
De ce privilegiezi într-un spectacol o anumită formulă discursivă? Pentru ca prin ea ajungi mai uşor la esenţa spaţiului şi timpului desemnate. „Balul" este spectacolul României turnate în corpul mare – istoria colectivă – şi corpul mic – individul.

   

Oscar 2013: Lista completă a nominalizaţilor

Teatru Film

oscar statuetteEmma Stone şi Seth McFarlane au prezentat, joi, 10 ianuarie, nominalizările pentru Premiile Academiei de Film Americane. Vezi aici cine are şanse la Ocar.

   

De Ziua Culturii Naţionale, liber la teatru

Teatru Film

teatrulTomaCaragiuData de 15 ianuarie, ziua naşterii poetului Mihai Eminescu, a devenit zi a Culturii Naţionale ca urmare a unei legi votate în Parlament în luna noiembrie 2010. Teatrul „Toma Caragiu" din Ploieşti oferă, cu această ocazie, intrarea liberă la spectacolul „Năpasta".

   

Page 7 of 21