Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Teatru Film

OMAGIU ARTEI TEATRALE: Teatrul din Câmpina poartă numele actorului Mircea Albulescu

Teatru Film

mircea albulescuÎn această săptămână, actorul Mircea Albulescu a primit un omegiu pentru întreaga sa carieră de până acum, la Câmpina. Teatrul din municipiu a primit numele maestrului.

 

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU SIBIU 2013 / Ediţie jubiliară! VEZI PROGRAMUL COMPLET AL ACTIVITĂŢILOR ARTISTICE

Teatru Film

FITS-2013De astăzi, Sibiul devine capitala mondială a teatrului. Peste 350 de spectacole, din 70 de ţări, ce vor avea loc în 66 de spaţii din Sibiu şi aproximativ 60.000 de spectatori pe zi. Acestea sunt cifrele celei a 20 a ediție a FITS 2013, o ediţie la care Franţa este invitată de onoare cu nu mai puţin de 11 spectacole. VEZI PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI.

   

CANNES: „ÎN ACVARIU” – Tudor Cristian Giurgiu

Teatru Film

tudor-giurgiu„În acvariu" este filmul care a obţinut premiul al treilea la secţiunea de scurtmetraje de la tradiţionala competiţie Cannes.

   

Festivalul Shakespeare de la Essen / Invitaţi: studenţii sibieni de la Facultatea de Litere şi Arte

Teatru Film

studentii-shakespeare-la-essenFestivalului „Shakespeare" are ca principal obiectiv analiza modului în care teatrul şi arta actorului contribuie la lumea din jurul nostru, facilitând întâlnirea unor studenţi de la actorie, ce provin din medii culturale diferite.

   

Marcel Iureş, prânz de duminică, printre sibieni

Teatru Film

MARCEL IURES„Din fericire, aici, la Sibiu, se scrie teatru. Se scrie istoria teatrului. În fiecare zi şi asta e remarcabil", mărturisea recent, maestrul Marcel Iureş, la întâlnirea dată sibienilor la Librăria Humanitas.

Au stat de vorbă. Actorul cu oamenii. Richard al III-lea cu spectatorii.
Un eveniment care a prilejuit iubitorilor de teatru să l vadă pe maestru dincolo de scenă şi, mai ales, să ia aminte la povestirile, mărturisirile acestuia.
Iată cum, pentru câteva zeci de iubitori de teatru şi artă prânzul unei duminici de primăvară s-a prefăcut într-o lecţie de viaţă din partea unuia dintre cei mai mari actori români.

   

Page 7 of 28