Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Teatru Film

Debut regizoral: „Artă cu seminţe prăjite”, de Cătălin Mihuleac

Teatru Film

ARTA cu seminte prajiteSpectacolul, comedie şi dramă, totodată, reprezintă o premieră absolută cu textul lui Cătălin Mihuleac, un text remarcat de critică şi publicat în antologii importante. „Artă cu seminţe prăjite" aduce şi debutul regizoral în lumea actorilor profesionişti pentru Lenuş Moraru, la Teatrul Tătăraşi, din Iaşi.

 

ANIVERSARE: 93 de ani de la naşterea lui Radu Stanca

Teatru Film

radu-stanca„Sunt cel mai frumos din oraşul acesta/ Pe străzile pline când ies n–am pereche,/ Atât de graţios port inelu–n ureche/ Şi–atât de–nflorite cravata şi vesta". Puţini ştiu că aceste versuri îi aparţin poetului, dramaturgului şi regizorului Radu Stanca.

   

COMEMORARE: Toma Caragiu nu a fost uitat la Ploieşti

Teatru Film

comemorare-toma-caragiu-2013Marele artist, director, timp de peste un deceniu, al teatrului din Ploieşti, a fost comemorat, luni, în locul care se identifica cel mai bine cu personalitatea sa: în apropierea scenei unde a jucat peste 30 de roluri pentru publicul care îl iubea nespus.

   

Mircea Bodolan, în premiera "Soţia prietenului din puşcărie"

Teatru Film

foto 77271În timp ce "Comisia Drăghincescu" îi ia la puricat activitatea managerială, Mircea Bodolan urcă pe scenă într-un spectacol în care interpretează rolul unui personaj odios.

Directorul Tetrului "Maria Filotti" din Brăila joacă în spectacolul "Soţia prietenului din puşcărie" de Dumitru Radu Popescu, regizat de Cătălin Vasiliu. Piesa este prezentată în premieră în România. Scenografia este realizată de Carmen Rus, iar muzica îi aparţine lui Mircea Bodolan. Din distribuţie mai fac parte doi actori de la Teatrul din Giurgiu, Violeta Teaşcă şi Vasile Toma. Premiera s-a jucat sâmbătă şi duminică, în Sala Studio, de la ora 18.00.

   

Spectacolul „Lulu” ajunge la Tokio prin actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca”

Teatru Film

LULUSIBIUNumele Teatrului Naţional „Radu Stanca" Sibiu va ajunge pe scenele din Tokyo, cu spectacolul „Lulu", în regia lui Silviu Purcărete. Turneul din Japonia va cuprinde cinci reprezentaţii programate în perioada 27 februarie - 3 martie, Tokyo Metropolitan Theatre.

   

Page 10 of 28