Monday, December 05, 2022
   
Text Size

Teatru Film

Michael Douglas revine pe marile ecrane/ Un altfel de look, o altă stare

Teatru Film

Michael DouglasMichael Douglas reapare în public cu un nou look. Noua imagine pare să mascheze ceva mai bine urmările necruţătorului diagnostic care a atacat în plin viaţa şi cariera vedetei. Actorul în vârstă de 67 de ani a avut ideea de a-şi vopsi părul roşcat şi a şocat prin noul look cu ocazia unei ieşiri la un restaurant din Beverly Hills, informează dailymail.co.uk.

 

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU „TOMA CARAGIU”/ Tema: „Feţele puterii”

Teatru Film

teatrulTomaCaragiuCea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru „Toma Caragiu” se va desfăşura, la Ploieşti, între 7 şi 11 noiembrie. Dacă anul trecut, prima ediţie a festivalului nu a avut o temă bine stabilită, de această dată selecţia spectacolelor va fi realizată respectându-se tema „Feţele puterii”.

Lucian Sabados, directorul Teatrului „Toma Caragiu”, ne-a dezvăluit, recent, câteva detalii despre Festivalul Naţional de Teatru „Toma Caragiu”, emblematic pentru seriile de manifestări culturale din municipiu.

„Cea de-a dooua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru «Toma Caragiu» se va desfăşura în perioada 7-11 noiembrie. Vom avea, şi în acest an, cam aceeaşi echipă de conducere, selecţioner unic, cel mai important selecţioner al ţării, doamna Marina Constantinescu, Lucian Sabados directorul festivalului, aceiaşi organizatori: Primăria Municipiului Ploieşti, Teatrul «Toma Caragiu», Ministerul Culturii, dar şi colaborarea asociaţiei Culturale «Jazz Forum 03», care ne aduc foarte mult sprijin”, ne-a declarat directorul teatrului ploieştean.

   

Sabin Ţambrea, un Ludovic românesc

Teatru Film

 

SABINRomânul Sabin Ţambrea a primit recent rolul vieţii lui în cel mai scump film din Germania. Actorului i-a revenit cinstea de a interpreta rolul regelui Ludovic al II-lea, în filmul  „Ludovic al doilea al Bavariei”, care a avut un buget uriaş, de 16 milioane de euro.

Filmările au durat numai patru luni, dar înfocatul Sabin s-a pregătit conştiincios, mai bine de un an o abordare de excepţie pentru rolul care pare să-i fi venit „mănuşă”.
Actorul, de doar 27 de ani, a fost ales din 400 de concurenţi. L-au ajutat atât talentul, cât şi asemănarea izbitoare cu Ludovic al II-lea. Dar nu s-a lăsat şi a muncit cu toată inima pentru un rol perfect

   

Peter O'Toole, cel mai nominalizat actor din istorie la Oscar se retrage/ „Nu voi fi un om obişnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar”, spune actorul

Teatru Film

Irlandezul cu atitudine, voce şi ochi pătrunzători a decis, la 79 de ani şi după o carieră de peste jumătate de secol, să renunţe la actorie. „Nu voi fi un om obişnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar”, spune Peter O'Toole.

otoole.arabiaNominalizat de opt ori la Oscar, Peter O'Toole, cunoscut pentru rolurile de rebeli şi interpretările shakespiriene, a primit, într-un final, în 2003, o statuetă onorifică din partea Academiei de film americane. Deşi nu a câştigat vreun Oscar pentru rolurile la care a fost nominalizat, O'Toole a fost recompensat pentru talentul său cu alte premii prestigioase. Interpretarea sa din „Lawrence of Arabia” a fost catalogată mai târziu, de către Premiere Magazine drept „cea mai mare interpretare din toate timpurile”, titrează procinema.ro.

   

EPOCA DRAMATURGIEI ENGLEZE

Teatru Film

 teatru-angliaAnglia, sub domnia Reginei Elisabeta I (1558-1603), a susținut teatrul sub o nouă formă care a adus noi stiluri de reprezentații, mai atractive. Astăzi, această perioadă este numită MAREA EPOCA A DRAMATURGIEI ENGLEZE.

Piesele scrise şi jucate în aceea perioadă au un caracter de unicitate şi autenticitate. Se remarcă schimbări majore care au schimbat evoluţia şi subiectele pieselor, majoritatea eliminând caracterul religios sau elementele care reflectau mesajele bisericii. Ele erau acum scrise de autori individuali şi nu se mai urmăreau vechile forme, tradiţionaliste, prestabilite. De asemenea, au apărut actorii profesionişti. În cele din urmă, după ce efectele acestor schimbări au devenit evidente, s-a trecut la construcţia unor teatre în care aceste noi piese puteau fi jucate.

   

Page 21 of 21