Monday, September 25, 2023
   
Text Size

Teatru Film

„Poziţia copilului” aduce Ursul de Aur în România

Teatru Film

filmul-romanesc-pozitia-copilului-a-castigat-ursul-de-aur-la-festivalul-de-film-de-la-berlin-Filmul „Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară (16 februarie), trofeul „Ursul de Aur" pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

 

„Romeo şi Julieta”, de Ziua Îndrăgostiţilor, în faţa studenţilor sibieni

Teatru Film

ROMEO SI JULIETAStudioul CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte Sibiu găzduieşte joi, 14 februarie şi vineri, 15 februarie spectacolul cu celebra piesă shakespeariană, „Romeo şi Julieta"- ce alt cadou mai potrivit de Valentine's Day.

   

Programul spectacolelor Teatrului „Toma Caragiu” în săptămâna 11-17 februarie

Teatru Film

teatrulTomaCaragiuTeatrul „Toma Caragiu" aduce, în faţa ploieştenilor, şi în această săptămână, spectacole de excepţie, cu actori consacraţi. Vezi mai jos programul.

Secţia Dramă

   

Întâmplări din viaţa lui I.L. Caragiale, povestite de Nicolae Urs la Muzeul Ţăranului Român

Teatru Film

Nicolae UrsAstăzi, 4 februarie 2013, la ora 19.00, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, găzduieşte, la Studioul „Horia Bernea", o reprezentaţie a piesei „Întâmplări din viaţa lui I.L. Caragiale".
Este un pic diferit de ceea ce v-aţi obişnuit când auziţi de Caragiale, sunt întâmplări din viaţa sa reală, Caragiale ca tată, ziarist, prieten al lui Eminescu, Creangă sau Delavrancea.
Sunt texte foarte puţin cunoscute, un scenariu adaptat din corespondenţa lui Caragiale şi întâmplări din viaţa acestuia.

   

Remember: Edward G. Robinson, românul pentru care Oscarul a venit prea târziu

Teatru Film

Edward G Robinson1În 1972, Academy of Motion Picture Arts And Sciences anunţa că îi va oferi Oscarul, postmortem, pentru întreaga sa contribuţie în lumea cinematografiei celui care, în opinia unanimă a criticilor vremii, „a atins măreţia ca interpret, patron al artelor şi ca cetăţean devotat", pe scurt apreciat drept „un om al Renaşterii în domeniul filmului". Este vorba despre actorul de origine română Edward G. Robinson.

   

Page 5 of 21