Thursday, November 26, 2020
   
Text Size

Începe Festivalul de Film Studenţesc la Cluj

Teatru Film

festival-film-studentesc clujAproximativ 100 de filme din şapte ţări vor participa, timp de trei zile, la Festivalul de Film Studenţesc de la Cluj.

O nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Film FFEST se anunţă un maraton cinematografic la Cluj-Napoca, în perioada 22-24 noiembrie. Ceremonia de deschidere este programată pentru joi, 22 noiembrie, la ora 18:00, în sala Club a Universităţii „Babeş-Bolyai", iar proiecţiile filmelor vor fi organizate în acelaşi spaţiu, în intervalul 23-24 noiembrie 2012, între orele 10 şi 21. Accesul publicului este liber pe tot parcursul manifestării.

Festivalul este destinat studenţilor, precum şi tinerilor realizatori şi producători de film de ficţiune, animaţie, documentar/antropologie vizuală şi multimedia. Festivalul îşi propune promovarea filmului studenţesc de calitate şi a schimbului de experienţă între tinerii cineaşti şi publicul cinefil, provocat, astfel, la o alternativă cinematografică.

Festivalul va cuprinde nu doar proiecţiile filmelor selectate, ci şi numeroase workshop-uri, seminarii şi alte evenimente menite să promoveze producţia şi creaţia de film de scurt metraj.

Festivitatea de premiere va fi organizată duminică, 25 noiembrie, la Casa TIFF.

A şasea ediţie a Festivalului internaţional de film studenţesc FFEST este organizată de secţia Cinematografie-Media a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai", secţia Cinematografie a Universităţii Sapientia, secţia Video a Universităţii de Artă şi Design, Cluj, cu sprijinul Centrului Cultural Francez Cluj.
Sursa: www.citynews.ro

Add comment


Security code
Refresh