Thursday, November 26, 2020
   
Text Size

Tinerii cuceresc scena la Sibiu

Teatru Film

actori tineri sibiuTeatrul Naţional „Radu Stanca" Sibiu şi Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga" Sibiu prezintă în perioada 7 – 12 decembrie un maraton de teatru ce aduce la rampă noua generaţie de actori de la Sibiu.


Timp de şase zile, spectatorii vor putea lua parte la o suită de spectacole sub semnul inovaţiei şi al creativităţii ce include atât montări ale unor texte clasice, cât şi texte noi, în dorinţa promovării tinerilor artişti.
Primul eveniment prezentat în cadrul acestui program va avea loc vineri, 7 decembrie, şi marchează premiera spectacolului „Melodie varşoviană", o poveste de dragoste de Leonid Zorin, cu Alexandra Ceaca, Constantin Podu şi Teodora Voineag. Programul va continua sâmbătă, 8 decembrie, cu încă o premieră, de data aceasta un one woman-show construit ca un carusel al emoţiilor ce o aduce pe scenă pe Anca Pitaru într-un spectacol după un text de Amelie Nothomb, o scriitoare belgiană de limbă franceză. Duminică, 9 decembrie şi luni, 10 decembrie, Studioul CAVAS va găzdui două reprezentaţii ale unei adaptări după „Visul unei nopţi de vară" de William Shakespeare, în regia lui Bogdan Sărăteanu. Producţia face parte dintr-un proiect internaţional demarat la Essen şi aduce o notă mioritică textului original construind baza unor exerciţii de improvizaţie cu accente comice şi erotice deopotrivă. Cea de-a treia premieră din cadrul acestui program este o adaptare după un text de Valentin Nicolau şi va fi prezentată marţi, 11 decembrie. „Puţină rugină" este un proiect al Mihaelei Săndulescu, ce va urca pe scenă alături de Oana Bârză şi Alexandru Dobriţa într-un univers zbuciumat, al alienării. Constantin Podu, Claudiu Fălămaş, Mihaela Săndulescu şi Alexandra Ceaca vor avea misiunea de a încheia acest program miercuri, 12 decembrie, cu spectacolul „Priveşte înapoi cu mânie" după un text al scriitorului britanic John Osborne.

Spectacolele vor avea loc începând cu ora 21:00, la Studioul de Teatru al Centrului de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS) din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte din Sibiu, ce a fost inaugurat în 2010 cu o investiţie de peste 100.000 de lei. Studioul CAVAS este acum motorul tuturor proiectelor dezvoltate de Departamentul de Artă Teatrală din Sibiu şi Teatrul Naţional din Sibiu, reunind un portofoliu cu peste 20 de spectacole.

SURSA: www.cultura.sibiu.ro

Add comment


Security code
Refresh