Thursday, November 26, 2020
   
Text Size

Festivalul de Teatru „Toma Caragiu” - un regal pe scenele ploieştene

Teatru Film

iuresmihaitaUna dintre ediţiile de excepţie ale Festivalului de Teatru „Toma Caragiu" Ploieşti, desfăşurată sub motto-ul „Feţele puterii", s-a încheiat, în acest weekend, la Ploieşti. Actori mari, nume cunoscute ale scenei româneşti dar şi spectacole de excepţie au avut loc în Ploieşti, atrăgând un număr record de spectatori.


Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Teatru „Toma Caragiu" a reuşit, şi de această dată, să arate că Ploieştiul devine, o dată pe an, gazda regalului dramaturgiei româneşti. „Sunt foarte mulţumit de festivalul de teatru care tocmai s-a încheiat. Sunt foarte mulţumit că am dus la bun sfârşit ediţia şi sunt fericit, fericit, fericit că sălile au fost arhipline şi publicul a răspuns pozitiv acestui act de cultură. Unii dintre participanţi se opreau să-mi mulţumească şi le-am spus că nu mie trebuie să-mi adreseze acest gest pentru că suntem o echipă întreagă care a participat cu trup şi suflet ca acest eveniment să iasă bine. Însă vă mulţumesc şi eu că sunteţi alături de actori. Am satifacţia că ne-a ieşit foarte bine festivalul", a încheiat Lucian Sabados, directorul evenimentului şi, la scurt timp, fost director al Teatrului „Toma Caragiu" din Ploieşti.
„Ca şi la prima ediţie, Festivalul de Teatru «Toma Caragiu» a reuşit să atragă un număr record de spectatori, atât la Sala Teatrului, cât şi la Casa de Cultură a Sindicatelor. Spectacolele care au participat în festival au fost judicios selecţionate, într-o varietate care a răspuns temei şi care a reuşit, de-a lungul celor patru zile, să se transforme într-un eveniment care cu greu va fi uitat", ne-a declarat Ioan Bălcinoiu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Ploieşti. La Casa de Cultură a Sindicatelor, au avut loc spectacole de o înaltă ţinută în montări, deosebit de valoroase şi aici am să remarc Teatrul din Braşov, cu «Absint», Teatrul Naţional «Radu Stanca» din Sibiu cu «D'ale Carnavalului», într-o regie a cunoscutului Silviu Purcărete, spectacolul Teatrului de Comedie «O scrisoare pierdută», piesă jucată extraordinar, în care actriţa Dorina Chiriac a reuşit să electrizeze sala. De altfel, întreaga distribuţie, dintre care îi menţionez pe Marcel Iureş, Marius Florea Vizante, George Mihăiţă, a însemnat un câştig de mare însemnătate pentru scena ploieşteană", ne-a mai spus Ioan Bălcinoiu. Vineri seara, a fost rândul lui Horaţiu Mălăele să uimească publicul ploieştean cu piesa „Lecţia" a lui Eugen Ionesco, apreciată cu minute întregi de aplauze din partea spectatorilor.
În ultima seară, a fost rândul actorilor din Ploieşti să joace „O scrisoare pierdută", piesă care s-a bucurat de mare apreciere în rândul publicului, iar în aceeaşi seară, Festivalul de Teatru s-a încheiat cu spectacolul „Miss Daisy şi şoferul ei", pentru care Maia Morgenstern, cunoscută actriţă a Teatrului Evreiesc de Stat, a ridicat sala în picioare.
„Felicităm conducerea Teatrului Toma Caragiu şi pe directorul Lucian Sabados care a ştiut să organizeze perfect fiecare seară, fiecare spectacol, a fost prezent întotdauna, a verificat, a controlat totul şi, drept urmare, Festivalul a fost un succes. Sper, în continuare, că Nichita Stănescu, Toma Caragiu, I. L. Caragiale vor fi omagiaţi şi, pentru ei şi pentru ploieşteni, vor fi organizate în continuare, alte manifestări, iar despre viitorul festivalului, cred că nimeni nu se va gândi să îl întrerupă aici", încheiat Ioan Bălcinoiu.

Add comment


Security code
Refresh