Friday, May 24, 2024
   
Text Size

Ziua Mondială de Spus Poveşti, sărbătorită la Cluj

Literatură

Alba-ca-zapadaDe când e lumea lume, de la „O mie şi una de nopţi", la „101 dalmaţieni", „Frumoasa şi bestia" sau „Prâslea cel voinic şi merele de aur", copiii ascultă şi bunicii ori mamele spun poveşti.

 20 martie este „Ziua Mondială de Spus Poveşti"!.în cinstea evenimentului, la Cluj, în week-end, vor avea loc o serie de manifestări- reprezentaţii, workshop-uri şi expoziţii pentru familii şi copii cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani. Manifestarea va fi găzduită, sâmbătă şi duminică, de Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

În ultimii ani, festivalurile de spus poveşti au devenit populare în diferite oraşe din lume, de la Tennessee şi Edinburgh, până în Singapore şi Tel Aviv.

Festivalul Poveştilor din Transilvania 2013, aduce laolaltă artişti, designeri, performeri povestitori internaţionali experimentaţi, companii teatrale, dar şi şcoli sau centre culturale. Evenimentul îşi propune să trezească interesul pentru spunerea de poveşti- componentă indestructibilă a copilăriei universale- începând cu generaţiile tinere. Pentru că povestea, în sine, este şi trebuie să rămână un element viguros, de neînlăturat, al educaţiei, al modelării imaginaţiei şi spiritului.

Add comment


Security code
Refresh