Friday, May 24, 2024
   
Text Size

Ziua Mondială a Poeziei: Flori, reviste şi mai ales versuri pentru ploieşteni

Literatură

ziua poezieiÎn fiecare an, pe 21 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Poeziei, proclamată în timpul celei de-a 30-a sesiuni a Conferinţei generale a ONU pentru Educaţie, ştiinţă şi cultură, de la Paris, din octombrie-noiembrie 1999.

ziua poeziei 21 martieCasa de Cultură „I. L. Caragiale" din Ploieşti a marcat şi în acest an Ziua Mondială a Poeziei, printr-o desfăşurare inedită de „forţe", care a surprins publicul local. Alături de elevii Colegiului Tehnic „Toma N. Socolescu" din Ploieşti, membrii cenaclului „Atitudini" al Casei de Cultură a municipiului au împărţit flori şi reviste trecătorilor, începând de pe Bulevardul Castanilor până în faţa Palatului Administrativ.

Tinerii au recitat versuri, dar au şi organizat un moment deosebit, menit să amintească ploieştenilor că poezia este muzica vieţii, nu cere nimic, dar dăruieşte totul sufletului.
Ei au recreat un poem al lui Nichita Stănescu pe câteva panouri, simbolizând gestul de a oferi poezia întregii lumi. Pe pancarte, fiecare trecător a putut citi: „Spune-mi, dacă te-aş prinde-ntr-o zi / şi ţi-aş săruta talpa piciorului,/ nu-i aşa că ai şchiopăta puţin, după aceea,/ de teamă să nu-mi striveşti sărutul?...".

„O iniţiativă la care, sincer, nu mă aşteptam, dar care m-a bucurat foarte mult. Poezia nu a murit, în oraşul lui Nichita", ne-a declarat o ploieşteancă, încântată de manifestarea artistică a tinerilor şi de gestul lor. 

La finalul săptămânii viitoare, instituiţiile culturale din municipiul Ploieşti vor sărbători începerea Festivalului „Nichita Stănescu" 2013.

Add comment


Security code
Refresh