Tuesday, April 16, 2024
   
Text Size

Viaţa ca o artă

Ce vei face la bătrâneţe?

Viaţa ca o artă

sfaturi-batranete-fericitaAdesea auzim „Ce vei face la bătrâneţe?” şi  spunem „Nu apucăm noi pensia” sau „Să ajung până acolo şi văd eu ce voi face”. Fiecare etapă din viaţă durează aproximativ 20 ani. Când ne organizăm viaţa nu luăm în calcul ultimii 20 şi totuşi ei reprezintă un sfert din viaţa noastră. Preferăm să abatem discuţia sau să evităm asemenea gânduri. Dar dacă totuşi ajungem să trăim mult? Încerc să-mi imaginez puţin o astfel de viaţă…  Cum te imaginezi la batranete?  Te deplasezi din ce in ce mai greu, piaţa e departe, magazinele la fel, nu mai poţi căra, nu mai poţi conduce, oboseşti cumplit când urci sau cobori scările, poate chiar nu le mai poţi urca deloc pentru că te foloseşti de un cadru ca să poţi merge. În cadă nu mai poţi face baie pentru că ai probleme cu inima sau rişti să nu te mai poţi ridica ca să ieşi din ea. Instalaţiile sanitare cedează una câte una… meşterii sunt neserioşi şi scumpi… Uiţi mereu că odraslele tale s-au maturizat de foarte mult timp şi atâta îi cicăleşti, atâta îi cerţi că n-au facut nimic din ce ţi-ai fi dorit tu să facă în viaţă încât acum te sună doar de Paşti şi Crăciun ca să vorbiţi scurt şi sec şi întotdeauna închei discuţia cu un reproş. Prieteni nu prea ai pentru că ai devenit ursuz şi te vaiţi prea mult. Și ei la fel, aşa că nu te mai sună decât rar.
 

motivele pentru care nu crestem

Viaţa ca o artă

41606 138734799588546 1510234007 nmotivele pentru care nu crestem, nu ne realizam potentialul si nu ii inspiram si pe ceilalti sa isi traiasca si ei viata la maximum. 

Sunt curios care sunt "favoritele" tale… 

1. Va fi greu
- Cu siguranta ca nu va fi usor… dar conteaza suficient de mult pentru tine ca sa investesti timpul si energia necesare?  

2. E riscant 
- Orice pas inainte are o doza de incertitudine. Fa pasii mai mici ca sa diminuezi riscul, dar continua sa inaintezi. 

3. O sa-mi ia foarte mult timp
- E posibil sa dureze o perioada… Dar stii ce?… Timpul va trece oricum… si daca incepi sa faci acel lucru, si daca nu incepi… Timpul va trece oricum! 

4. Va genera o drama in familie
- Singura drama care deja este generata in familie, este aceea ca, tu traiesti la un nivel mai redus decat ai putea trai. Nu iti dai voie sa fii tot ceea ce ai putea fi si, nu ii lasi nici pe cei apropiati sa faca acelasi lucru.  

5. Nu merit mai mult 
- Bineinteles ca meriti! Si daca stai sa te uiti in trecut, chiar daca ai avut aceasta scuza… tu ai primit mai mult in foarte multe forme. E drept ca, nu ai primit cat ai fi putut primi, insa in nici un moment nu ai experimentat o secare a raului vietii care a continuat sa curga spre tine si sa iti aduca mai mult. 

6. Asa sunt eu 
- Eronat! Asa esti tu acum… si cu fiecare secunda tu te schimbi inca putin. Erai la fel si acum o saptamana? Si acum o luna? Si acum 5 ani? N-ai nici o sansa sa ramai la fel… asa ca nu te mai agata de aceasta falsa perceptie.  

7. Nu-mi permit 
- E o convingere foarte nociva pentru ca isi trage radacinile din trecut. Viitorul e la fel ca trecutul doar daca insisti sa fie asa. Si ca sa faci o ajustare minora dar de efect iti sugerez sa spui macar "nu imi pernit… inca!" si apoi sa te intrebi imediat … "cum sa fac sa imi permit?"  

8. Nimeni nu ma va ajuta
-  Cu siguranta ca nimeni nu te va ajuta daca nu o sa ceri ajutorul! Insasi aceasta convingere are darul de a face "profetia sa se autoadevereasca". "Cred acest lucru, nu cer ajutor… si minune… nimeni nu ma ajta!" Cand aud aceasta fraza, imediat intreb "pe cati oameni ai intrebat?"… si cred ca banuiesti care e raspunsul pe care il primesc… 

   

Prezența lui Dumnezeu

Viaţa ca o artă

Cross 2De cele mai multe ori ajungem să ne gândim la D-zeu în timp de criză. Dar țineți minte să păstrați atenția divină în suflet mereu chiar și în cele mai mici fapte pe care le faceți zi de zi. Având prezența lui Dumnezeuzeu în minte este ceva miraculos, dar să îi simți prezența în suflet reprezintă coborârea harului. Sufletul reprezintă sursa de putere  ce bate și ar trebui sa fie transformată în sursa vieții pământești. 

Iubirea ce nu este condițioinată de lucruri și fapte trecătoare, ea reprezintă imima ce pulsează viața din fiecare, motivul pentru care trăiești încă o zi. Practicați iubirea necondiționată fața de Dumnezeu, fața de sine și fața de alții. Pe măsură ce oferi iubirea de tip necondiționat ajungi să cunoști ce este viața în goliciunea și preaplinul ei, iubirea și Dumnezeuzeu. Iubirea descătușată unește trupul și sufletul și atrage iubire.

 

autor, Marian Dragomir

   

luna albastra - 4

Viaţa ca o artă

viewer 5

   

luna albastra - 3

Viaţa ca o artă

viewer 4

   

Page 22 of 29