Tuesday, July 16, 2024
   
Text Size

Teatru Film

Tendinţele masculine din atitudinea dominatoare a femeii

Bagă-ţi minţile în cap!

image013Tendinţele masculine se exprimă prin atitudinea dominatoare a femeii şi prin dorinţa sa de a avea un control absolut asupra copiilor. Ori femeia se poate teme de acest lucru, fiind, astfel, prea indulgentă cu ei. Se poate manifesta una dintre cele două extreme. Fie îşi bagă fără încetare nasul în treburile copilului, fie se teme de tendinţele sadice implicate, rămânând pasivă, neîndrăznind să intervină. Resentimentul împotriva rolului feminin transpare din învăţăturile date copiilor, potrivit cărora bărbaţii sunt brute şi femeile sunt creaturi suferinde, rolul feminin este demn de dispreţ şi de milă, menstruaţia este o boală („blestem") şi actul sexual, un sacrificiu pe altarul dorinţelor soţului. Aceste mame vor fi intolerante faţă de orice manifestare sexuală, în special din partea fiicelor, dar, foarte frecvent, şi din partea fiilor.

 

Casa Böbel, cea mai veche casă de locuit din ţară

Cu traista-n băţ

Casa BobelCasa Böbel este considerată a fi cea mai veche casă de locuit din Sibiu, datând din sec XIV, iar mulţi istorici spun că ar fi cea mai veche casă de locuit din ţară.

   

Gramatica în conexiune cu IT-ul: Invenţia unui elev din Ploieşti i-a uimit pe specialişti

Oameni printre noi

colegiul caragiale ploiestiÎn cursul acestei săptămâni, programul educaţional TechSchool a anunţat câştigătorii competiţiei naţionale de proiecte cu aplicare în electronică, robotică şi astronomie.

   

Concursul Internaţional de Dans Clasic şi Contemporan de la Sibiu, afiliat la World Ballet Competition USA. Numai 8 zile până la marea competiţie

Muzică

DANSCea de-a şasea ediţie a Concursului Internaţional de Dans Clasic şi Contemporan va avea loc la Sibiu, în perioada 21-24 martie. Succesul ediţiilor anterioare a avut ca rezultat, în anul 2012, afilierea acestui eveniment sibian la cea mai mare competiţie de dans din lume World Ballet Competition USA.

   

ECHINOCŢIUL: Primăvara astronomică a început

Rădăcini

echinoctiul-de-primavaraEste momentul în care ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ, dar şi începutul primăverii astronomice. Pe vremuri, acest moment era sărbătorit printr-o mulţime de ritualuri. AFĂ CE NU ŞTIAI DESPRE ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ.

   

Page 19 of 277