Tuesday, July 16, 2024
   
Text Size

Teatru Film

SPAIMA EUROPEI. Suntem descriși ca barbari ai continentului. Ziar occidental: „Cum terorizează criminalii români străzile noastre!”

Bagă-ţi minţile în cap!

image007Tabloidul britanic Daily Express scrie, într-un articol postat miercuri dimineața în deschiderea site-ului acestei publicații, că statisticile poliției arată că, în ultimii cinci ani, au fost efectuate 27.725 de arestări în rîndul imigranților români, pentru infracțiuni care includ crime și violuri. Numărul imigranților români în Marea Britanie este estimat la circa 68.000.

 

Interviu cu Șerban Axinte

Oameni printre noi

serban-axinte-300x242Ioana Miron: Șerban, recent ai participat la CDPL Fest și la CenaKLUB Tiuk! la București, respectiv Brașov. Cum ți s-a părut atmosfera de acolo, comparativ cu cea de la Iași, din cadrul Salonului de Literatură Zero +?
Șerban Axinte: Nu putem compara mere cu pere. Atât CDPL Fest, cât şi CenaKLUB Tiuk sunt mai apropiate de ideea lecturilor publice. Lecturi publice şi un pic de spectacol. Ţin să menţionez că m-am simţit foarte bine în ambele locuri. Salonului de Literatură Zero + este un cenaclu literar, un atelier. E adevărat, avem şi invitaţi, dar ei nu fac parte neapărat din format. Dacă nu avem prezenţe de valoare, ne putem lipsi. Cel puţin asta e părerea mea.

   

Tinerii artişti ploieşteni, din nou, pe scena Filarmonicii

Muzică

liceeni filarmonicaLiceul de Artă „Carmen Sylva" invită ploieştenii la o seară dedicată muzicii şi artei plastice. La Filarmonica „Paul Constantinescu" din municipiu, tinerii îşi vor demonstra măiestria în faţa publicului.

   

Actorul român care are o stea pe cer cu numele său, pe scena din Sibiu. VEZI DESPRE CINE ESTE VORBA

Teatru Film

sala-thaliaVineri seara, sala „Thalia" din Sibiu a găzduit un spectacol dedicat activităţii de o viaţă a maestrului român cu numele căruia a fost numită o stea. VEZI CINE ESTE ACTORUL.

   

Chemare

O poezie pe zi

Chemare

 

pe pragul naşterii

stelelor pe cer

gândul  zboară

la iubire

 

clipa când ne-am întâlnit

în miez de iarnă fină

valsez cu gândul

la al nostru prim

   

Page 15 of 277