Friday, March 29, 2024
   
Text Size

Teatru Film

Brâncuşi, celebrat la Craiova

Oameni printre noi

BRANCUSIÎn zilele de 16 şi 17 martie 2013, BRÂNCUŞI, cel ce a dus arta sculpturii şi tradiţia românească pe meridianele lumii, va fi celebrat la Craiova, oraşul despre care artistul afirma: „LA CRAIOVA, M-AM NĂSCUT A DOUA OARĂ!".

 

Mărturie de la tragedia Titanicului: O vioară din lemn de trandafir, autentificată ca aparţinând şefului unei formaţii muzicale de pe vapor

Cu traista-n băţ

Vioara TitanicVioara din lemn de trandafir a dirijorului orchestrei de pe Titanic a fost autentificată, după şapte ani de cercetări. Instrumentul a fost descoperit ascuns într-un pod din Marea Britanie. Vioara constituie, acum, una dintre cele mai de seamă mărturii ale teribilului naufragiu din 1912.

Specialiştii recunosc că a fost nevoie de nu mai puţin de şapte ani pentru autentificarea originii acestui instrument muzical. Vioara i-a aparţinut lui Wallace Hartley, şeful unei mici formaţii instrumentale de pe Titanic, care a găsit incredibila inspiraţie să cânte până când transatlanticul s-a scufundat în Atlantic, pe 12 aprilie 1912.

   

CINEFIDEL: Filmele de artă vin la Sibiu

Teatru Film

cinefidelÎncepând cu 29 martie 2013, iubitorii de filme de artă vor avea parte de un loc special, unde vor putea viziona cele mai noi producţii ale cinematografiei europene şi nu numai.

   

Cezar the Voice susţine Opera Pop Opera la Ploieşti: Câştigătorul selecţiei naţionale Eurovision, pe scena Filarmonicii din oraşul natal

Muzică

cezar ouatuÎn premieră absolută în România, Cezar Ouatu, câştigătorului selecţiei naţionale Eurovision 2013, unul dintre cei mai mari contratenori contemporani ai lumii, aduce, în oraşul său natal, Spectacolul „Cezar the Voice - Opera Pop Opera", reprezentând o fascinantă împletire a operei clasice cu pop opera, stil deja cunoscut la nivel internaţional.

   

Povestea olarului leneş şi a înţeleptului mut

Viaţa ca o artă

olarA fost odată un olar care trăia într-un sat uitat de lume. Visul lui era să ajungă în marea Cetate, unde să poată avea propria prăvălie de vase, oale şi obiecte ceramice. Dar şansele lui erau mici, pentru că olarul era foarte leneş şi muncea doar pentru a-şi asigura traiul zilnic.

   

Page 11 of 277