Tuesday, July 16, 2024
   
Text Size

Teatru Film

un regal de poezie, între două coperţi

Nu Rata!

564684 391743090933258 1443414533 n

 

UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI ROMÂNIA: Ploieştiul şi Iaşiul, împreună, pe simeze

Arte vizuale

camelia profirescuofelia hutulSub egida Uniunii Artiştilor Plastici din România, sâmbătă, 6 aprilie, la Ploieşti, va avea loc vernisajul expoziţiilor „În calea timpului" şi "Vestigii moldave", semnată de mâini graţioase ale picturii româneşti.

   

La Brașov, a înflorit pe deplin poezia

Literatură

Lansare volum de poezie Oman

…culorile nisipului, curmalele, mirodeniile, soarele arzător al deșertului, marea, uimirea, tăcerea, nețărmurirea și mai ales Harul,
toate acestea au făcut lungă călătorie pornind de departe, tocmai din prea puțin cunoscutul nouă Sultanat Oman, pentru a se năpusti în sufletele noastre.
Cum încă nu s-au șters din mintea mea reverberațiile evenimentului și nu sunt iubitoare de cuvinte pe care unii (mai blazați sau mai sceptici) le-ar putea numi „cuvinte mari”, voi mai adăuga doar atât:astă seară, la Brașov, a înflorit pe deplin poezia.

Felicitări, Camelia Ioana Radu, pentru noul tău volum de versuri, OMAN! Drum lung cărții iar ție, mult succes în continuare!
Felicitări celor care au organizat și au prezentat acest eveniment deosebit: Asociației „Libris Cultural” Brașov, poeților Mihaela Malea Stroe, Adrian Munteanu, Laurențiu Ciprian Tudor!
Şi, de ce nu? Felicitări nouă, celor care am avut șansa de a participa și de-a ne întoarce acasă plini ochi de lumină, de vers, de sensibilitate.

poeta ADRIANA LISANDRU

   

Despre măreţia românească!

Editorial

nicolae boaru bibliotecade Nicu Boaru

Arde şi ard soarele şi guvernările. De sus şi dinspre ai noştri tot vipie neîndurată. Cu ce-om fi greşit? Pronia, în fine, ne pedepseşte pentru uşurătate, hămeseală, hedonism, lipsă de orice Dumnezeu; dar contimpuranii aleşi - ce-au cu noi? De ce ne spun.... „ciao!”, unii dintre ei aflaţi acum, pe banii altora, prin „locaţii” - cum spun şmecher infatuaţii fără carte - cu palmieri, tipe smeade şi nuieletice, băuturi colorate în pahare cu picior prelung? În lipsa ministrului de Interne (proaspăt demisionat de duminică seară) şi a primului ministru (aflat cu copchiii într-un toponim exotic şi odihnitor după atâta scandal cu doctoratul şi cu electoralele), lungile coridoare ale puterii sunt într-o somnie de basm. Sau de coşmar. Nimic nu adie. Nimic nu mişcă. La Cotroceni - altă somnie. Aici însă, cu cătuşe de vrăji şi cu bruşte treziri jilave în care se continuă strigătele de luptă de ani de zile. Aud că prezidentul temporar de acum se bucură de o înaintare în grad; în conştiinţa publică. Adică a intrat în... folclor! Parcă în Caţavencu sau într-o altă revistă satirică sunt prinse versurile unui cântec popular cu care a fost cadorisit şi înfierat chiraşul Cotrocenilor. Nu-mi place ce-o să spun; nu-mi convine că „s-a dat drumul” la violenţa suburbană de tip „javră ordinară”.

   

Înconjurul Pământului în opinci. O uluitoare poveste din 1910

Cu traista-n băţ

ocolul-pamantului-in-opinciÎn 1910, patru studenţi români - Paul Pârvu, Alexandru Pascu, Gheorghe Negreanu şi Dumitru Dan - au făcut ocolul Pământului. În opinci! Voiau să simtă pământul, precum, odinioară, Badea Cârţan.

   

Page 14 of 277