Monday, December 05, 2022
   
Text Size

Teatru Film

Festivalul Internaţional de Film „Punguţa cu doi bani”, la Piatra Neamţ

Teatru Film

FestivalAnul trecut, Festivalul „Punguţa cu doi bani” a fost reluat, după două decenii de absenţă, la Piatra Neamţ, cu un impact impresionant. Numărul uriaş de spectatori de toate vârstele şi ropotele de aplauze au certificat succesul evenimentului, dar şi setea publicului pentru acest gen de manifestări. Drept pentru care, anul acesta, o nouă ediţie este gata să ia startul…

 

Începe Festivalul Anonimul

Teatru Film

ANONIMULÎn Deltă, timp de o săptămână, zilele şi nopţile sunt pline de culoare pe când domneşte Festivalul Internaţional de Film „Anonimul”, al cărui prim gong va bate în această seară, pentru cea de a noua ediţie. 

Cinema şi muzică pe toate gusturile, distracţie, artă şi festin sunt ingredientele promise de organizatori. De-a lungul celor opt ediţii de până acum, aici au putut fi vizionate filme dintre cele mai frumoase şi interesante, filme care nu ajung la publicul de rând, adică nu se distribuie în cinematografe. Aici au poposit, mânaţi de curiozitate şi de minunăţiile locului, mari cineaşti şi actori, dar şi un public select. Aici s-a investit în cultura cinematografică a iubitorului de film, oameni îndragostiţi de artă şi natură, de spectacolul proiectat, dar şi de cel viu, al Deltei Dunării. Aici, filmul devine legendă şi, mai mult decât spectacol, tradiţie.

   

RECUNOAŞTERE/ Horaţiu Mălăele va avea steaua lui

Teatru Film

HoratiuMalaeleAniversatul zilei de astăzi, maestrul Horaţiu Mălăele va primi, joi, 2 august, o stea pe Aleea Celebrităţilor, la 60 de ani şi o zi, drept recunoaştere pentru o viaţă plină de aplauze dăruită teatrului. La evenimentul care va avea loc în Piaţa Timpului, din Bucureşti, la ora 12.00, va participa, ca de fiecare dată, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care îi va înmâna actorului Placheta Bucureştiului.

„Ca actor de comedie ştie foarte bine că râsul aduce lumină, destindere pe chipul şi în sufletul omului. Râsul începe pentru el de la zâmbetul fin, provocat de o simplă glumă, până la cel caustic, acid, izvorât din indignarea marilor comediografi ai lumii, în faţa contradicţiilor de nerezolvat ale existenţei. E mereu prezent, activ, inventiv...

   

Maia Morgenstern, în compania numelor de aur de la Holywood

Teatru Film

maiaMaia Morgenstern va juca alături de Sharon Stone şi Andy Garcia în „What About Love”, drama hollywoodiană ale cărei filmări au început deja în România. Morgenstern va avea rolul directoarei spitalului în care fiica din film, a celor două staruri, va fi adusă după un grav accident.

„Dintre actorii români, Maia Morgenstern are rolul cel mai important”, spune Bogdan Moncea, directorul de marketing al studiourilor Castel Film, convins că, iată avem încă o dovadă că numele actriţei, parcă predestinat (Morgenstern - luceafarul de dimineaţă) nu se dezminte. Partituri secundare în aceeaşi producţie revin actorilor Ioan Ionescu şi Radu Iacoban. „Sunt roluri mai mici, dar importante în film, ale unor poliţişti”, a anunţat aceeaşi sursă, în distribuţie mai fiind câţiva actori români.

   

„Nosferatu” şi „Kill List”, la Biertan, Sibiu

Teatru Film

kill-listCel mai de succes film britanic independent al anului trecut, „Kill List”, va putea fi vizionat, în premieră, la Biertan (Sibiu). Evenimentul este inclus în actuala ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină” care va anima comuna Biertan, în perioada 16-19 august.

„Parţial un omagiu sângeros adus clasicului „The Wicker Man” (1973), acest cel de-al doilea lung-metraj al lui Ben Wheatley spune povestea unui asasin plătit care, la aproape un an de la o misiune ratată, acceptă un nou job doar pentru a observa că, ceea ce pare a fi o treabă simplă, se dovedeşte a fi începutul unui voiaj fără întoarcere în inima întunericului. Lansat la South by Southwest Festival, dedicat aproape în excusivitate cinema-ului indie şi selectat în competiţiile şi/sau showcase-urile de la Helsinki, Toronto, Vancouver, Stockholm, Rotterdam şi Beaune, «Kill List» reprezintă o vizionare obligatorie pentru cei care vor să fie la curent cu cele mai noi trend-uri în materie de film horror”, au declarat organizatorii.

Cu acceaşi ocazie, participanţii vor avea parte şi de un alt eveniment remarcabil: proiecţia-concert a filmului „Nosferatu” (r. F.W. Murnau, 1922), cu acompaniament live susţinut de cvartetul Einuiea. „Nosferatu” este considerat, la unison, primul mare film horror al celei de-a şaptea arte şi reuşeşte, la 90 de ani distanţă de la lansare, să tulbure, în continuare, imaginaţia spectatorilor. Influenţa sa incomensurabilă asupra cinema-ului horror şi fantastic îl transformă într-un punct de referinţă în evoluţia magiei cinematografice.

   

Page 20 of 21