Monday, December 05, 2022
   
Text Size

Sabin Ţambrea, un Ludovic românesc

Teatru Film

 

SABINRomânul Sabin Ţambrea a primit recent rolul vieţii lui în cel mai scump film din Germania. Actorului i-a revenit cinstea de a interpreta rolul regelui Ludovic al II-lea, în filmul  „Ludovic al doilea al Bavariei”, care a avut un buget uriaş, de 16 milioane de euro.

Filmările au durat numai patru luni, dar înfocatul Sabin s-a pregătit conştiincios, mai bine de un an o abordare de excepţie pentru rolul care pare să-i fi venit „mănuşă”.
Actorul, de doar 27 de ani, a fost ales din 400 de concurenţi. L-au ajutat atât talentul, cât şi asemănarea izbitoare cu Ludovic al II-lea. Dar nu s-a lăsat şi a muncit cu toată inima pentru un rol perfect


Ludovic al II-lea a fost regele Bavariei şi a rezistat pe tron timp de 22 de ani. I s-a spus şi „regele lebădă" sau „regele nebun" şi a dus o viaţă tumultoasă, controversată.
Scenele din filmul „Ludovic al doilea al Bavariei” au fost realizate în Germania, Austria şi Franţa, de către celebra casă de producţie Warner Bross.
Filmul va rula, în scurt timp, în cinematografele din Germania, iar cineaştii îl dau de pe acum favorit la Cannes, încântaţi mai ales de jocul tânărului român care face cinste şcolii româneşti de cinematografie.

 

Add comment


Security code
Refresh