Friday, March 29, 2024
   
Text Size

Teatru Film

Festival de teatru de stradă: „B-FIT in the STREET!”

Teatru Film

B-FIT-in-the-streetÎn perioada 13-16 septembrie, ArCuB organizează cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă „B-FIT in the Street!”. Timp de patru zile, spectacolele de teatru de stradă vor avea loc în Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul Colţea, Piaţa 21 decembrie 1989 (Fântâna de la Universitatea de Arhitectură), Piaţa Unirii, Centrul Istoric şi pe toate bulevardele centrale din Capitală. VEZI MAI JOS PROGRAMUL SPECTACOLELOR. 

 

Noaptea Albă a Filmului Românesc: 14 septembrie în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara

Teatru Film

NAFR BUCURESTI Cea de-a treia-a ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc are loc, vineri, 14 septembrie 2012, simultan în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Festivalul îşi propune o promovare constantă a filmului autohton, organizatorii mărturisind că au fost inspiraţi de succesul unor proiecte similare precum „Noaptea Alba a Bucureştiului”, „Noaptea Albă a Galeriilor”, dar şi de trimful filmelor româneşti la concursurile de gen desfăşurate la nivel European şi nu numai.

Noaptea Albă a Filmului Românesc va aduce pe 14 septembrie o selecție a celor mai de succes filme românești., producţii de toate genurile realizate de cineaşti din toate generaţiile, în 15 locaţii, în 4 oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iaşi.

Vezi mai jos cinematografele in care vor rula filmele.

   

A fost odată Bonanza!

Teatru Film

Bonanza TV SeriesPe 12 septembrie 1959, se lansa, în SUA, primul serial complet color, „Bonanza”. Serialul, derulat pe parcursul a aproape două decenii (1959 - 1973) şi realizat de David Dortort  şi Fred Hamilton, aducea în faţa publicului istoria unei familii din „west”.

Filmul nu este structurat ca un western-uri clasic, cu pistoale, „saloon” de dame sau bătălii pe uliţa cătunului. Atracţia serialului este tocmai încercarea artistică de a prezenta familia şi aventurile prin care trec văduvul Ben Cartwright (interpretat de Lorne Greene) şi fiii săi: Little Joe Cartwright (Michael Landon), Hoss Cartwright (Dan Blocker) şi Adam Cartwright (Pernell Roberts). Ei sunt total diferiţi ca temperament, dar urmăresc un scop comun: acela de a-i ajuta pe locuitorii din comunitatea Ponderosa Ranch, un sat în Virginia City, Nevada.

   

Alba Iulia: Music and Film Festival

Teatru Film

film festivalPrima ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică şi Film de la Alba Iulia (Alba Iulia Music and Film Festival) este programată pentru perioada 27- 30 septembrie, în interiorul Cetăţii Alba Carolina, recent redată circuitului turistic.

Pe parcursul evenimentului, spectatorii vor avea parte de proiecţii de filme în sală şi în aer liber, concerte de muzică, şi numeroase alte evenimente care fac punte între cele două arte (proiecţii de filme mute cu acompaniament live sau crearea muzicii unui film live, ateliere de imagine şi cursuri pentru copii).

„Ne bucurăm să organizăm la Alba Iulia un festival nou, proaspăt, ce reuneşte evenimente culturale apreciate atât de critici, cât şi de public. Am fost încurajaţi de apetenţa locuitorilor pentru filme de calitate, după cum am văzut şi în urmă cu doi ani, când am venit aici cu Caravana TIFF, aşa că am pregătit un program divers, care se adresează atât locuitorilor, cât şi vizitatorilor. Vom avea şi o serie de invitaţi de marcă, nume sonore ale filmului românesc”, a declarat ziariştilor Tudor Giurgiu, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc.

Pentru inaugurarea festivalului, organizatorii au pregătit o proiecţie specială a filmului „Mihai Viteazul” (1971), în variantă restaurată, în memoria compozitorului Tiberiu Olah. La eveniment, sunt aşteptaţi regizorul Sergiu Nicolaescu, dar şi maeştrii scenei româneşti Ion Besoiu, Florin Piersic, Mircea Albulescu şi Ioan Buluca.

Organizatorii anunţă că programul mai include şi filme de referinţă ale cinematografiei româneşti, filme străine şi concerte. Evenimentele se vor desfăşura pe două scene în aer liber, amplasate în Piaţa Cetăţii şi în curtea interioară a Palatului Principilor, dar şi într-o sală a Palatului Principilor.

 

   

PROGRAMUL SPECTACOLELOR la Teatrul Toma Caragiu Ploieşti în săptămâna 10 septembrie – 16 septembrie 2012

Teatru Film

teatrulTomaCaragiuTeatrul de Dramă

 

Duminica, 16 septembrie, ora 18,30

Sediul teatrului

VĂCUŢELE DOMNULUI SE ÎNTORC PE PĂMÂNT

de Vasili Sigarev

Regia artistică: Theodor Cristian Popescu

În distribuţie: Ionuţ Vişan, Bogdan Farcaş, Florentina Năstase, Mihaela Popa, Ion Radu Burlan, Cristian Popa, Lucia Ştefanescu- Niculescu

 

 

Teatrul de Păpuşi

 

Duminică, 16 septembrie, ora 11,00

Cercul Militar

CAPRA CU TREI IEZI

Regia artistică: Nicolae Drăghia

   

Page 15 of 21