Thursday, April 25, 2024
   
Text Size

Teatru Film

Cinci spectacole noi la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu

Teatru Film

teatrul Radu Stanca SibiuDupă ce a cucerit la Festivalul de la Edinburgh cu spectacolul „Guliver”, în regia lui Silviu Purcărete şi după un început de stagiune cu toate spectacolele vândute în avans, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu aduce, în noua stagiune, încă cinci premiere. 

 

Teatrul Bulandra - 65 de ani de la inaugurare

Teatru Film

teatrul-BulandraTeatrul Bulandra din Bucureşti împlineşte, astăzi, 18 septembrie, 65 de ani de la inaugurare. În 1947, instituţia şi-a deschis porţile sub numele de Teatrul Municipal, cu piesa „Insula”, de Mihail Sebastian.

„La Teatrul Bulandra jucăm cu casa închisă. Ceea ce înseamnă că voinţa oamenilor de a veni la teatru în aceste momente dificile, tulburate, tulburătoare, a-şi spune aşa, teatrul se dovedeşte a fi un loc nu de linişte, ci de meditaţie”, a declarat, recent, pentru Agerpress, directorul instituţiei de cultură, regizorul Alexandru Darie.

La 65 de ani de la intrarea sa în lumea Thaliei, teatrul care poartă numele marii sale întemeietoare, Lucia Sturdza-Bulandra, îşi va deschide stagiunea cu o nouă versiune a piesei „Lear(a)”, de William Shakespeare, în regia lui Andrei Şerban.

   

Zilele filmului portughez: 19-21 septembrie

Teatru Film

În perioada 19-21 septembrie 2012, Institutul Cultural Român găzduieşte cea de-a cincea ediţie a Zilelor Filmului Portughez, eveniment organizat de Institutul Camoes, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, eveniment organizat prin colaborarea cu Ambasada Braziliei la Bucureşti. Proiecţiile vor include, cu excepţia ultimei seri, câte două filme pe zi.

Sărbătorind cinci ani de colaborare între Institutul Cultural Român şi Ambasada Portugaliei / Institutul Camoes, actuala ediţie este una specială şi prin participarea Ambasadei Braziliei, invitată să îmbogăţească experienţa cinefilă de limbă portugheză oferită publicului român.

zilele-filmului-portughezVor fi prezentate producţii realizate în ultimul deceniu, care înfăţişează, prin abordarea documentară sau ficţională, actualitatea unor ţări ca Brazilia, Angola sau Portugalia care au în comun aceeaşi limbă. De aceea, evenimentul cinematografic are ca titlu alternativ „Zilele filmului în portugheză”. VEZI PROGRAMUL EVENIMENTULUI.

   

TEATRUL „TOMA CARAGIU” PLOIEŞTI/ Programul în săptămâna 17-23 septembrie

Teatru Film

teatrulTomaCaragiuTeatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti pregăteşte publicului, în această săptămână, trei spectacole de succes, dintre care o premieră pentru spectatorii ploieşteni.

   

Teatrul Ţăndărică, în turneu în China

Teatru Film

teatrul tandaricaTeatrul de Animaţie Ţăndărică pleacă în turneu în Guangzhou, China, unde va susţine zece reprezentaţii în limba chineză cu spectacolul „Alice în Ţara Minunilor”, regizat de Alice Barb.

Turneul are loc în perioada 15-25 septembrie şi face parte din protocolul încheiat pe zece ani între Teatrul de Animaţie Ţăndărică, Guangzhou Performance/ Film Co Ltd şi Teatrul Belei, în urma declarării anului 2012 „Anul dialogului intercultural: Uniunea Europeană-China”, este precizat într-un comunicat al teatrului bucureştean.

„Toţi au istorie, noi avem şi viziune. Avem viziunea să găsim pieţe pentru produsul nostru cultural, pieţe interesante şi interesate care ştiu să aprecieze şi să valorifice animaţia românească”, susţine Călin Mocanu, managerul Teatrului Ţăndărică şi preşedinte ASSITEJ România, desemnat anul trecut, în cadrul Târgului Internaţional de Artă de la Guangzhou, cel mai bun manager-agent cultural prezent la eveniment.

   

Page 14 of 21