Saturday, April 21, 2018
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ 2014: Momentul în care ziua este egală cu noaptea

Viaţa ca o artă

echinoctiul de toamnaAstăzi, indiferent dacă vă găsiţi la poli, la Ecuator sau în oricare alt loc de pe glob, ziua este egală cu noaptea! De astăzi, începe toamna astronomică.

 

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei: CONCURSUL DE PICTURĂ ŞI GRAFICĂ PENTRU COPII „UN REGE, O REGINĂ”

Arte vizuale

anrm concurs copiiPentru a promova valorile universale ale regalităţii, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) organizează un concurs de desene pentru copii între 6-14 ani. Prin acest concurs se oferă un exerciţiu de creativitate care să dezvolte imaginaţia copiilor şi să-i inspire pentru cultivarea talentelor lor artistice. În acest fel se vor apropia de o lume cu prinţi şi prinţese, cu regi şi regine, oferindu-le o bază pentru înţelegerea ulterioară a sistemului monarhic de guvernământ.

   

Muzeul Județean de Artă Prahova: APEL PENTRU SALVAREA PICTURII UNICE DE LA MĂNĂSTIREA ZAMFIRA!

Rădăcini

manastirea zamfira biserica pictura grigorescuAşezământ monahal de la jumătate secolului al XIX-lea, Mănăstirea Zamfira include prima biserică pictată în întregime de marele pictor Nicolae Grigorescu. Lăcaşul de cult se află într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care unica pictură „în frescă" a lui Grigorescu se poate pierde pentru totdeauna. Reprezentanţii Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus" au lansat un apel public de salvare a acestui important monument istoric de clasă A (naţional şi internaţional). Iată comunicatul din partea Muzeului.

   

163 de la nașterea lui Caragiale: Manifestări în Ploiești

Literatură

bust caragiale ploiestiPrimăria municipiului Ploieşti, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova, prin Biblioteca Judeţeană "Nicolae Iorga" şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova – Casa Memorială I.L.Caragiale, organizează manifestarea prilejuită de împlinirea a 163 de ani de la naşterea marelui dramaturg Ion Luca Caragiale.

   

MUZEUL JUDEŢEAN DE ŞTIINŢELE NATURII PRAHOVA: Programul activităților în săptămâna 2-8 februarie

Cu traista-n băţ

vizitatori palatul culturiiActivitatea expoziţională şi lucrul direct cu publicul al Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova se desfăşoară în şapte secţii, fiecare cu o identitate bine conturată, din punct de vedere al tematicii ştiinţifice şi al funcţionalităţii cultural-educative. Iată expozițiile temporare și cercurile programate în perioada 2-8 februarie 2015.

   

Page 7 of 348