Tuesday, May 21, 2024
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

Cea mai mare expoziţie de dinozauri în mărime naturală din Europa.

Nu Rata!

dinozauriÎn perioada 11-15 iulie 2012, se desfăşoară cea mai mare expoziţie de dinozauri în mărime naturală din Europa. Evenimentul are loc în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4.
Bucureştenii vor avea ocazia să vadă dinozauri robotizaţi, care reproduc extrem de fidel înfăţişarea acestor reptile, prădători înfricoşători sau creaturi gigantice vegetariene, ce au trăit cu sute de milioane de ani în urmă, informează Primăria Sectorului 4. 
32 dintre exponate sunt statice şi reproduc în mărime naturală specii de animale preistorice, în timp ce alte 6 - robotizate şi realizate în mărime naturală, vor scoate sunete specifice şi se vor „mişca".
Pentru a oferi cât mai multor vizitatori şansa de a admira exponatele, sâmbătă, 14 iulie a.c., cât şi duminică, 15 iulie, accesul va fi permis în intervalul orar 11.00 – 21.30, în restul zilelor intrarea fiind făcută începând cu ora 16.00.

Preţul unui bilet este de 25 de lei pentru adulţi, respectiv 20 de lei pentru copii.

 

MARATONUL VINULUI 2012, pe 15 iulie, la Urlaţi!

Nu Rata!

maratonul-vinuluiCea de-a doua ediţie a Maratonului Vinului va avea loc pe 15 iulie, la Urlaţi. 500 de participanţi şi-au anunţat, deja, intenţia de concura la competiţia organizată pentru a încuraja mişcarea şi sănătatea.

Maratonul Vinului, competiţie ciclistă pentru toate gusturile, organizată de Primăria Oraşului Urlaţi în parteneriat cu P&G Urlaţi, a ajuns, anul acesta, la cea de-a doua ediţie. Evenimentul a atras încă de la prima desfăşurare peste 400 de concurenţi care s-au bucurat atât de mişcare şi atmosferă, cât şi de premiile care au fost puse în joc pentru toate categoriile de participanţi.

Ideea evenimentului a venit de la patru pasionaţi de ciclism turistic din Olanda, Belgia şi Marea Britanie (Richard, Jan, Marco şi Sam), care locuiesc şi lucrează în Bucureşti. „Ne dorim să ajutăm la promovarea ciclismului montan, un sport în plină dezvoltare în România. Acum nişte ani, am descoperit oraşul Urlaţi şi dealurile şi viile din împrejurimi, o zonă deseori neglijată în goana nebună spre Valea Prahovei. O zonă care s-a dovedit excelentă pentru ciclismul montan şi locul cel mai apropriat de Bucureşti unde poţi face nişte căţărări adevărate. Profiturile de pe urma Maratonului Vinului vor fi donate în scop caritabil”, declară ei pe site-ul evenimentului care, încă de la prima desfăşurare, a lăsat impresii deosebit de plăcute participanţilor şi a atras zeci de vizitatori din ţările europene.

   

Page 277 of 277