Friday, May 24, 2024
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

„Mă, Niculae, încotro ne îndreptăm noi, domnule?"

Editorial

nicolae boaru biblioteca

De Nicu Boaru

Ce să faci în reprizele astea burzuluite de iarnă târzie decât să mai deschizi câte-o carte, să mai asculţi „muzica şi muzichia", să-ţi permiţi un minuţel de singurătate cu care să-ţi dojeneşti blând dar ferm propria statuie. Bine, bine, dar astea sunt valabile pentru mine , "om vechiu", nărăvit la bucoavne, Pink Floyd şi oglinzi... ne narcisice. Poţi să deschizi si un calculator în afară de acela al... cheltuielilor zilnice.

 

Cele două muzee ale farmaciei din Europa se află în România. AFLĂ UNDE LE POŢI VIZITA

Cu traista-n băţ

muzeele farmaciei clujAţi ajuns la Cluj şi nu ştiţi cum să vă petreceţi timpul liber? Nu ezitaţi să daţi o raită prin Muzeul Farmaciei. Despre celălalt, veţi afla ceva mai jos.

   

Alo, România! Se evacuează muzeele!

Bagă-ţi minţile în cap!

1365513192Arta vizualaGalați. Cel mai valoros muzeu de artă contemporană din România, Muzeul de Artă Vizuală, se mută din palat la bloc. Colecţiile sale vor fi depozitate într-o fostă uzină... Palatul Episcopal a fost retrocedat Arhiepiscopiei, care construieşte acum acolo Muzeul Spiritualităţii, Culturii şi Ordodoxiei al Dunării de Jos. Viitorul sună bine, nu? Cu bani europeni şi fonduri de la stat.

Oradea. Muzeul Țării Crişurilor e mai norocos. Evacuat din Palatul Baroc, retrocedat Bisericii Romano Catolice, se mută într-o fostă cazarmă, suficient de mare pentru a adăposti cele peste 400.000 de exponate, a cincea colecţie muzeală ca mărime din România.

Braşov. Muzeele de Artă şi cel de Etnografie, singurele menţionate în ghidul turistic Michelin, aşteaptă să fie evacuate din clădirea, retrocedată şi ea - de data asta Bisericii Evanghelice.

Cluj. Muzeul de Artă mai are încă cinci ani de păsuire până la evacuare, conform legii în vigoare. Palatul Banffy, care găzduieşte muzeul, a fost recent retrocedat moştenitorilor familiei Banffy.

Cine se mai pregăteşte?

Există ţări care au ales să se

   

Crucea Roşie Română Filiala Prahova: „Îmbunătăţirea condiţiilor de trai în centrele de plasament din România” GALERIE FOTO

Oameni printre noi

copii centru plopeniUn proiect finanţat de Crucea Roşie Germană s-a desfăşurat, în această lună, în 16 judeţe din ţară, cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de trai din centrele de plasament din România. În Prahova, peste 60 de copii sunt beneficiari ai acţiunilor organizaţiei umanitare.

   

NU RATAŢI! TRUPA ARHAIC, în CONCERT EXTRAORDINAR la Club Valhalla din Ploieşti

Nu Rata!

trupa arhaic 2Sâmbătă, 20 aprilie 2013, ora 20.00, iubitorii folkului sunt aşteptaţi la Terasa Valhalla (str. Ghe. Gr. Cantacuzino, nr. 162) din Ploieşti, unde se va desfăşura concertul de promovare a albumului „SĂ TACI", al Trupei Arhaic.

   

Page 1 of 277