Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

"În vara aceasta, ce vrei să fii: sirenă sau balenă ?"

Viaţa ca o artă

165490 438321179583389 1326810470 nIntr-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa la intrarea într-o sală de gimnastică, scria : "În vara aceasta ce vrei să fii: sirena sau balena ?" Se spune că o femeie tanară, ale cărei caracteristici fizice nu contează, a răspuns la întrebarea de publicitate în aceşti termeni : 

 

Om + Natură = Ţesătura indestructibilă

Cu traista-n băţ

MATASEPAIANJENNu este o metaforă, ci o realizare cât se poate de concretă, care a atras admiraţia întregii lumi încă din 2009, constituind atracţia multor muzee printre care şi cel American de Istorie Naturală.

   

MELOMANILOR SIBIENI: Catarina Coresi, în „Carmen”, de Bizet

Muzică

carmen-catarina-coresiÎn premieră, Vienna Opera Company şi Pygmalion Theater Wien aduc, pe scena Sălii Thalia din Sibiu, un spectacolul „Carmen", de Bizet, un regal de teatru şi muzică, avându-le în distribuţie pe celebra soprană Catarina Coresi Lal şi pianista Henrietta Varady.

   

Balerină de nivel mondial la numai 11 ani, nu are cu ce să-şi continue cariera

Oameni printre noi

runiaPrin muncă şi pasiune, o copilă de numai 11 ani din Constanţa a ajuns printre primele balerine ale lumii. Runia, la vârsta ei, nu mai leagănă păpuşile, ci zboară pe poante şi poate da lecţii de eleganţă oricui. O aşteaptă o carieră de succes, însă nu are cu ce să participe la concursurile în care ar uimi lumea.

   

Biserica improvizată din Mârşa. Pentru unii, un lăcaş este un efort, pentru alţii, un moft

Bagă-ţi minţile în cap!

Biserica Marsa 2„Linişte de-ţi sparge timpanele

Ce a mai rămas azi din Întreprinderea Mecanică de altădată? Câteva sute de muncitori, câteva secţii în care se lucrează şi multe clădiri ce şi-au pierdut utilitatea. Din fosta turnătorie, de pildă, au mai rămas doar zidurile, la cantina unde se pregătea odinioară masa nu mai găteşte nimeni, pe pista de încercare a MLI-urilor (maşini de luptă) e o linişte de-ţi sparge timpanele, iar pe zidurile pe care se urcau odinioară maşinile de luptă, nici pomeneală de urme de şenile.

   

Page 4 of 277