Monday, June 17, 2024
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

Curiozităţile lunii APRILIE

Rădăcini

aprilieAprilie sau Prier este patra lună a anului în calendarul Gregorian şi una dintre cele patru luni gregoriene cu o durată de 30 de zile.

 

Anaid Art Gallery prezintă „ABlackJECTION”, semnată de Zsolt Berszán

Arte vizuale

Afis - ABlackJECTION - Zsolt BerszanVineri, 12 aprilie 2013, la ora 19.30, va avea loc, la ANAID ART GALLERY, vernisajul expoziţiei „ABlackJECTION" semnată Zsolt Berszán, curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 12 aprilie - 17 mai 2013.

   

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „NICOLAE IORGA PLOIEŞTI”: Constantin Schifirneţ despre valorile gândirii româneşti

Literatură

constantin schifirnetRecent, Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga" din Ploieşti a fost gazda unui eveniment menit să atragă atenţia asupra valorilor filosofice româneşti. Prin cartea sa, profesorul universitar dr. Constantin Schifirneţ reevaluează contribuţiile româneşti la gândirea filosofică.

   

Dugheni politice

Editorial

nicolae boaru biblioteca

De Nicu Boaru

Știți că mă tentează, ca titlu pentru rubricuța mea, cu care vă năpăstuiesc hebdomadar (hm!hm!), „titula” de (Cr)editorial. Asta pentru că nu prea mint, nu vă mistific, nu încerc să vă aduc spre... , să propag, remunerat sau altfel interesat, vreo aliniere profitabilă, la care să vă ratașez. Nu mă interesează ceea ce, într-o epistolă de la Berlin, Caragiale numea „dughenile politice”. Cuvântul trimite spre „duhoare” mai mult decât spre „duh”.

Ceva înghesuit, igrasios, promiscuu. Și-aşa daţi tot timpul şi cam peste tot de pledoarii scălâmbe, de mobilizări ţipate, de emisiuni de-un partizanat sinistru sau ridicol, moderate de ţaţe şi efebi... senili (!?) care te muştruluiesc atunci când nu sar de-a dreptul la tine cu „ghiarii și dințile” (cum spunea, pe timpuri, Iosif Chișinevschi).

De data asta însă sunt în faţa unei „contradicţii din care nu putem ieşi”. Sau nu pot ieşi eu, de ce să vă implic pe dvs. Eu cu neputinţele, scăderile, neajungerile mele de înţelegere. Cum să comentezi decizia Curții Constituționale a României. E în avantajul cui? Al democraţiei? Al ţării? Al poporului care trebuie să deprindă reflexele civilizaţiei, normalităţii şi valorilor europene?

   

5,8 milioane de români au cont pe Facebook

Bagă-ţi minţile în cap!

minte-luminataNumărul utilizatorilor români de Facebook a ajuns la 5,8 milioane, în luna martie, cu 3,6% în plus faţă de numărul din ianuarie, arată o cercetare realizată de facebrands.ro.

 

 

   

Page 10 of 277