Tuesday, May 21, 2024
   
Text Size

În weekend respirăm teatru: 25 de ore, non-stop

Teatru Film

respira teatru 25 de ore non stopMaratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop" revine la Sibiu, sub sloganul „RESPIRĂ. TEATRU", la cea de a treia ediţie a manifestării. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „BIS", beneficiind de cofinanţare din partea Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 

CINEFIDEL: Filmele de artă vin la Sibiu

Teatru Film

cinefidelÎncepând cu 29 martie 2013, iubitorii de filme de artă vor avea parte de un loc special, unde vor putea viziona cele mai noi producţii ale cinematografiei europene şi nu numai.

   

CALENDARUL ZILEI / 26 martie

Nu Rata!

dali-persistence-of-timevenimente:

1846 - I. Heliade Rădulescu lansează în "Curier de ambe secse" proiectul "Bibliotecii universale", care prevedea traducerea în următorii 10 ani a circa 230 de lucrări filosofice, istorice, ştiinţifice, politice, literare, etc., plan ce n-a putut fi realizat din cauza evenimentelor politice care au urmat.
1859 - Începe Conferinţa de la Paris a reprezentanţilor Puterilor Garante, care recunosc oficial, la 01.04.1859, dubla alegere a lui Al. I. Cuza ca domnitor în Muntenia şi Moldova
1895 - A apărut, la Bucureşti, până la 18.03.1901, revista umoristică "Moş Teacă", editată de Anton Bacalbaşa
1918 - Are loc, la Roma, Congresul nationalităţilor asuprite din Austro-Ungaria, care adoptă o moţiune prin care se cerea recunoaşterea dreptului fiecărei naţiuni de a se constitui ca stat naţional independent sau de a se uni cu statul naţional existent.

   

Cuvintele din grădina mea

O poezie pe zi

                                                                       

În grădina mea sunt cuvinte-meri,

cuvinte-pruni, cuvinte-peri,

cuvinte-nuci și alte cuvinte,

aranjate frumos, organizat,

așteptând să rodească în toamnă.

 

Le ocrotesc cu

   

ION CARAMITRU: Teatrul poartă în fiinţa lui mesajul veşniciei

Teatru Film

Ziua-Mondiala-a-teatrului-27-martie-2013Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru în cadrul Congresului Mondial din 1961, la Viena, şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor, la Paris.

   

Page 16 of 277