Monday, June 17, 2024
   
Text Size

În weekend respirăm teatru: 25 de ore, non-stop

Teatru Film

respira teatru 25 de ore non stopMaratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop" revine la Sibiu, sub sloganul „RESPIRĂ. TEATRU", la cea de a treia ediţie a manifestării. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „BIS", beneficiind de cofinanţare din partea Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Festivalul vă cheamă să „respiraţi teatru", în perioada 30-31 martie 2013.

Aşa cum anunţă organizatorii, anul acesta festivlaul va cuceri spaţii noi – pe langa Sala Thalia, si sala CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii "Lucian Blaga", Sibiu, vor fi spectacole şi manifestări la Biblioteca Astra (Sala Festival, în care s-a jucat primul spectacol de teatru în limba română în Transilvania), la Teatrul pentru Tineret "GONG", la Librăria Humanitas, precum şi în mai multe cafenele selecte cunoscute pentru spectacolele care au loc acolo de-a lungul anului.
Vor fi zece locaţii "in-door" şi două locaţii "out-door".

În total, manifestarea de la finele acestei săptămâni propune nu mai puţin de 22 de spectacole şi evenimente conexe (conferinţe, work-shop-uri), care se vor desfăşura NON STOP, timp de mai mult de 25 de ore.

Capul de afiş al festivalului este spectacolul "ABSOLUT", care îl are în distribuţie pe actorul Marcel Iureş, cel care mărturisea, al un moment dat, că "În teatru nu se negociază, se dedică". Spectacolul se va juca în închiderea maratonului, duminică, 31 martie.

Deschiderea va aparţine tinerilor: la Sala Thalia se va juca o comedie de succes, care are în distribuţie actori tineri de top.
"Emigreisan Drim" este un spectacol al Teatrului de Artă Bucureşti, cu o tematica teribil de actuală.
Daca în primele ediţii deschiderea i-a aparţinut maestrului Horaţiu Mălăele (care rămâne în continuare prietenul nostru preţios, un soi de mentor spiritual al sărbătorii), anul acesta, ca un semn al temei- umbrelă SIBIU SMART, s-a hotărât ca deschiderea să aparţină unei companii independente tinere. Este timpul ca cei mai tineri creatori să apară în fata publicului, cu producţii libere, cu teme ale acestei generaţii.

Dintre spectacolele care vor putea fi vizionate anul acesta, se numără:

"Zorba", un spectacol multi-premiat, o punere în scenă după faimosul roman al lui Nikos Kazantzakis, cu Ioan Mihai Cortea şi Silvian Valcu.

"Colibri" – o comedie absurdă în regia lui Florin Piersic Jr.

"Dragonul de aur" – un spectacol cu Alin State

"Omul-pernă", de Martin McDonagh – unul dintre cele mai jucate şi tulburătoare texte contemporane, pus în scenă de vârful de lance al promoţiei de anul acesta de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", Bucureşti.
De asemenea, vor fi în lumina reflectoarelor şi foarte tinerii actori sibieni vor lua parte în festival cu ultima montare a Departamentului de Artă Teatrală, "Romeo şi Julieta", de William Shakespeare.
Un eveniment excepţional din cadrul maratonului nostru va fi premiera absoluta cu spectacolul "Ruleta rusească", o adaptare scenică după poemul „Norul cu pantaloni" de Vladimir Maiakovsky.

Add comment


Security code
Refresh