Saturday, April 20, 2024
   
Text Size

Viaţa ca o artă

Frumuseţea ascunsă

Viaţa ca o artă

405979l-581x0-w-44574997Sunt gesturi care rămân în memoria afectivă şi care ne însoţesc pretutindeni, cu toate că în sinea noastră avem impresia că le-am uitat sau că, la vremea când s-au petrecut, nici nu au însemnat cine ştie ce. Ele revin ca imagini luminoase, pe neaşteptate, atunci când pierdem vremelnic sensul evenimentelor curente sau când semnificaţia acestora se uzează până la epuizare.

Gestul de a lua în căuşul palmelor apa limpede a unui izvor de munte în care ne spălăm faţa prăfuită de drum. Gestul de a întinde obrazul spre licărirea jucăuşă a unei raze uşoare de soare, alături de cineva drag. Gestul de a păşi în tăcere alături de cineva drag.

Emoţia cu care strângem la piept copilul, fraged ca o petală rozalie de trandafir. Privirea prinsă întâmplător sau pe neaşteptate a cuiva care ne vorbeşte dincolo de cuvinte. Gestul de a păşi prin iarba proaspătă şi verde a unei pajişti. Gestul de a ne simţi liberi într-un val de mare.

Lumina unei lumânări aprinse în biserică într-o zi în care aşteptăm un crâmpei de speranţă. O mulţime de imagini fugitive ce apar din modestul lor lăcaş al memoriei afective, din vreme în vreme, dorind parcă să ne salveze sufletul de la neantizare, aducându-ne aminte că suntem buni, dincolo de funcţii, de premii, de orgolii. Amintiri care şterg lacrimile, consolează şi ne zâmbesc sfioase ca nişte îngeri subţiri rezistând agresivităţii diurne şi salvându-ne atunci când nimic pare a nu ne mai împăca. Să nu le uităm.

autor, Camelia Radu

 

binecuvântări pentru voi înșivă și ceilalți

Viaţa ca o artă

424617 274987905951255 1543120827 n"În mod instinctiv, oamenii se proiectează neîncetat în viitor, ei trăiesc cu speranța că mâine le va fi mai bine,
dar această proiecție în viitor nu este adesea decât o fugă. De unde le vine această speranță că viitorul poate fi mai bun ca prezentul? Adevărul este că viitorul va fi și mai rău dacă ei se mulțumesc să spere fără să lucreze.
Lucrurile bune vin rar din exterior. Dacă ele apar, cu atât mai bine; dar depinde mai ales de voi să determinați desfășurarea evenimentelor în favoarea sau în detrimentul vostru. Fiindcă puteți trăi fiecare eveniment în două feluri: unul care vă
înalță deasupra voastră, și altul care vă coboară sau chiar vă pune la pământ. Lucrați cu înțelepciune, iubire, voință, și veți transforma cele mai defavorabile condiții exterioare în niște binecuvântări pentru voi înșivă și ceilalți."

Omraam Mikhaël Aďvanhov

   

Foamea de viaţă

Viaţa ca o artă

 

604039 459117430793524 1181605360 nCotidianul este un mare consumator de timp şi energie, iar reziduul care rezultă din măcinarea acestor resurse vitale se numeşte stres. Acţionând ca o veritabilă toxină la nivelul psihicului, stresul va determina acţiuni şi atitudini improprii, iritare şi agresivitate, o stare generală de confuzie, în care nu mai sunt recunoscute nici valorile vieţii, nici autenticul, nici sensul de a fi. Pentru contracararea efectelor se recurge la stimulente care par a întări pe moment rezistenţa şi agilitatea minţii, dar care, în timp, determină o uzură rapidă şi ireversibilă.

Spălarea minţii de gunoaie nu este uşoară, pentru că blocajele generate de o astfel de existenţă în viteză, indiferentă la modele şi arhetipuri, va cauza blocaje funcţionale pe trasee fizice, hormonale şi de atitudine. Stresul determină o devorare a tot ce înseamnă sursă de senzaţii, înlocuind trăirile autentice cu o falsă adaptare, aceea a foamei psihice, care se va mulţumi cu efemerul, cu măruntul, cu întâmplătorul. Motivaţia ar fi păstrarea sentimentului de intensitate a vieţii, de eveniment, de ocolire a spaţiilor goale de activitate, fuga de singurătate.

Timpul tăcerii, acţionând ca un reproş, ca o oglindă a adevărului pe care puţini o mai suportă, este ocolit, într-o falsă susţinere de ritm interior. Meditaţia este un proces greu, care se învaţă cu răbdare, se educă în timp. Meditaţia reîntoarce omul la ritmul genetic, făcând astfel posibilă regenerarea fizică şi psihică. Întrebările şi neliniştile nu dispar dacă sunt ocolite cu laşitate, ele se rezolvă de la sine doar dacă le privim în faţă. Cel ce va reuşi să scape de jugul grabei, găsindu-şi timp pentru sine, va scăpa şi de stres, devenind un om căutat şi, mai ales – ideal aşa de greu de atins astăzi – un om iubit.

autor, Camelia Radu

 

   

Pendulul cenuşiu

Viaţa ca o artă



O floare, un om, un măr, un concret. Un mister. Libertatea de a te plimba prin acest real este uluitoare, este un dar pe care nimeni nu îl mai percepe ca atare.  Florile galbene şi pendulul cenuşiu. Viaţa - şi viaţa omului.

 

Camelia Radu

 

   

Arta vindecării învăţată de la Valeriu Popa integrarea armonioasă a aspectelor fizice, mentale şi spirituale de Sanda Ştefan

Viaţa ca o artă

arta-vindecarii-invatata-de-la-valeriu-popa mare Valeriu Popa n-a fost numai un vindecător al corpului, ci şi unul al sufletului şi al spiritului. Pătrundea cu exactitate uluitoare în trecutul, prezentul şi viitorul celui pe care îl examina în cele mai ascunse unghere ale sufletului, făcându-l pe acesta să-şi conştientizeze problemele şi cauzele lor, declanşând...


   „Poate sunteţi grav bolnavi, fără speranţe de vindecare pe cale medicală sau poare fară bani pentru a plăti costisitoarele tratamente, deznădăjduiţi, speriaţi, neputincioşi în faţa greutăţilor vieţii - îngenuncheaţi de propriile greşeli comise din lipsa de credinţă.
   Ei, da, pentru aceşti oameni, cartea aceasta va fi o mană cerească. Dar, ţineţi minte, între carte şi autor exisră o legărură tainică; ei sunt o echipă prin care aveţi şansa autovindecării. Sandei Ştefan i s-a dar acest har de a pune în aplicare arta vindecării învăţată de la Valeriu Popa. Dacă v-o veţi însuşi, veţi primi şansa redobândirii sănătăţii şi mai ales a credinţei în Dumnezeu." (Ovidiu Harbădâ)

   

Page 12 of 29