Friday, April 26, 2024
   
Text Size

Viaţa ca o artă

Nu considera boala "o pedeapsa pentru pacate"

Viaţa ca o artă

418914 10151041396277113 1445667414 nUnii considera boala ca fiind o pedeapsa pentru pacate: aceasta este o dovada de slabire psihica. Omul bolnav se reface mai greu, atunci cand considera ca a fost batut de Dumnezeu si ca Atotputernicul i-a dat boala, in chip de pedeapsa. Dar daca boala nu este o pedeapsa pentru pacate, ce este ea, atunci? Putem vorbi despre boala ca fiind o oprire de la pacat, o informatie, o atentionare ca am incalcat o lege.
Intr-o carte celebra, care se cheama "Calatorie inspre soare apune", personajul principal este o maimuta. O maimuta poznasa, nascuta dintr-o piatra. Ea se duce sa caute initierea. Un maestru o ajuta sa obtina initierea si astfel, ea a devenit „egala cerului“, nemuritoare. Insa, cu toate ca era nemuritoare, maimuta tot facea pozne. Tot asa e si situatia omului: desi dobandeste atata stiinta, salbaticia din el nu dispare. Ei bine, aceasta maimuta, ajungand la un moment dat in cer, face taraboi printre sfinti, rastoarna niste cazane unde se fierbea elixirul vietii, strica niste tocmeli… Sfintii se supara si se plang lui Dumnezeu, ca o maimuta intoarce totul cu susul in jos. Si atunci Dumnezeu ii spune lui Buddha: „Ia tu maimuta asta, ca e din India, e din tara ta. Ia-o si da-i un leac sa se astampere!“ Si Buddha a luat un cerculet de fier, l-a pus pe capul maimutei si l-a fixat bine, ca ea sa nu-s poata da jos, spunandu-i:

 

Starea de bine mintal grabeste refacerea fizica

Viaţa ca o artă

963476 600Este regula numarul unu, si toate celelalte sunt detalii ale ei. Starea de bine mental grabeste refacerea fizica… Sanatatea noastra este o functie a psihicului si a gandirii pozitive. Omul este ceea ce gandeste. O gandire care selecteaza afecte pozitiv, o gandire bazata pe multumire ferma va asigura o sanatate buna sau o recuperare rapida. Aceasta se intampla deoarece traim intr-o lume in care pierdem adesea conditia sanatatii celei bune. Multumirea launtrica este garantul pastrarii acestei stari.

Cum se poate dobandi multumirea? Muta mintea de la „veacul acesta“ si mintea se va schimba. Intrebati-va: suntem  multumiti? Exista o relatie intre multumire si inteligenta, intre multumire si intelegere. Daca esti tipul cerebral, intai intelegi lumea si esti multumit ca lumea este ceea ce este. Daca apartii tipului intuitiv, afectiv, intai iti creezi starea de multumire, si va urma intelegerea. Depinde carui tip mental ii apartii. Daca dominanta este intuitiva, atunci creeaza-ti o stare de multumire; din ea va rezulta inteligenta. Daca dominanta este cerebrala, atunci intelegerea creeaza multumire.
Este un fapt valabil si in relatia dintre doi oameni, doi soti. V-ati pus vreodata intrebarea de ce apar frecvent situatii conflictuale intre soti? Pentru ca nici unul nu intelege natura celuilalt. De pilda,

   

Testul Celui de al Treilea Ochi

Viaţa ca o artă

Dacă ti s-ar da darul de a avea cel de-al treilea ochi, unde ai dori sa fie plasat?

 

1. Cap

2. Inimă

3. Spate

4. Mână

562958 10151042186322113 2092393606 n

 

 

 

 

 

 

 

 

rezolvare test 

   

Arta de a-ţi certa copilul

Viaţa ca o artă

310403 10151061567417113 2125454354 n

   

Cum sa... scapam de "LACEBUNITA"

Viaţa ca o artă

22342 1330111014701 1288767261 30975169 6635701 sSchimbarea inseamna in primul rand sa fii centrat corect. Orice om vrea sa se schimbe la nivel profund, dar, daca nu alege unghiul potrivit, nu vede calea, instrumentele, nu-si gaseste viteza adecvata.

Scoala, societatea si chiar unele organizatii isi doresc sa niveleze, sa uniformizeze, sa estompeze individul, nu sa il maximizeze. Infuzia de valori pitice (bani si pozitie), obiectivele personale precum "Sa am un milion de euro in cont sau o casa cu trei etaje" nu misca omul in interiorul lui, ci in exterior, generand, atunci cand dorinta depaseste putinta, frustrare, dezamagire, demotivare. Motivatia interioara trebuie permanent reinnoita. Pasiunea pentru a fi, respectul fata de ceea ce fac, bucuria de a crea, sinergiile aducatoare de idei valoroase s.a. reprezinta stalpii interiori care deschid drumul catre miezul fiecaruia. La BitDefender si Softwin, eu folosesc cercul motivator ca exercitiu care defineste si creste capacitatea de implicare a colegilor mei. Daca initial motivatia lor depindea doar de exterior, prin intrebari si studii de caz, i-am apropiat de ceea ce ne aduce cu adevarat vant in panze: dorinta de a da ceea ce este cel mai valoros in noi acolo unde suntem, indiferent de pozitia angajatorului fata de noi. Astfel sunt reinnoite cele mai inalte competente - cele umane - in care automotivarea si deschiderea fata de schimbare reprezinta elemente centrale si de forta.

   

Page 19 of 29