Tuesday, April 23, 2024
   
Text Size

Viaţa ca o artă

Testul Peşterii

Viaţa ca o artă

Iti doresti sa vizitezi o pestera si decizi sa o explorezi de la un capat la altul, facand un tur complet al ei. Cum ai prefera sa fie pestera respectiva?

1. Sa aiba o intrare ingusta, insa o iesire larga si cuprinzatoare.

2. Sa aiba acelasi spatiu la intrare si la iesire.

3. Sa aiba o intrare larga si cuprinzatoare, insa o iesire ingusta.

 

Rezolvare test:

 

Timpul personal

Viaţa ca o artă



IMG 0281Nimeni nu poate fi o sursă inepuizabilă de creativitate, inteligenţă şi rigoare. Funcţionăm ca şi lumina, pe de o parte un câmp de influenţă permanentă, pe de alta o migraţiune de impulsuri. Sursa de eficienţă este recunoaşterea celor din jur, relaţiile cu lumea, dar această oglindă oficială va deveni repede nesatisfăcătoare dacă ceea ce trimitem spre ea nu mai este pe măsura cerinţelor. Menţinerea unui standard ridicat al relaţiilor şi, mai ales, al eficienţei ţine de arta de a şti cum să fii singur, de a revigora periodic propria intimitate. Pentru a fi la înălţime în cotidian, adică o sursă de bucurie sau de înţelepciune, de pace, este bine ca în fiecare zi să ne găsim timp pentru noi înşine. Măcar o oră! Ca atare, am putea să ne imaginăm fiinţa ca pe o casă a cărei bună funcţionare depinde de modul în care este întreţinută, igienizată, decorată.

Mintea şi sufletul omului adună în timp impresii şi stări negative, urme ale trecerii sale printr-o lume diversă, de multe ori ostilă, prin necunoaştere. Imaginea achiziţiilor importante se poate estompa. E ca şi cum am avea un tablou superb în vecinătatea unor sacoşe cu resturi alimentare. Totuşi, realitatea este de cele mai multe ori o alăturare aleatoare de evenimente şi stări. Trebuie aruncată sacoşa. Ar trebui să o şi vedem şi, din când în când, să dăm o raită printre gânduri şi sentimente, prin cămara cu provizii, prin debaraua cu trăiri, prin bucatăria fiecărei zile. Timpul personal este analitic sau meditativ, este un somn necesar sau o reverie, este un maxim de eficienţă sau tăcere. Fără el, viaţa devine anarhie.

autor, Camelia Radu

 

   

Testul 1950

Viaţa ca o artă

1950… Care este primul gand care iti trece prin cap in momentul in care ai vazut acest numar?

1. Reprezinta un an.

2. Este un numar de telefon.

3. Reprezinta o suma de bani.

4. Este combinatia de cod dintr-un vestiar sau seif.

 

 

Testul 3 dezvaluie aspectul care

   

Testul Scaunului

Viaţa ca o artă

Vrei sa te asezi la o masa imprejurul careia se afla mai multe modele de scaune. Ce fel de scaun preferi?

 

1. Invelit de material.

2. Acoperit de piele.

3. Din lemn.

4. Cu perna incorporata.

5. Cu masaj.

 

Răspuns:

   

Statutul de locuitor

Viaţa ca o artă



cami2Pătrunde în clipă ca într-o cetate şi fii cel care caută sensul ascuns, ca pe o comoară râvnită şi aşteptată. Astfel, viaţa nu va fi doar o trecere de turist uimit, ci un răgaz de învăţare, de îmbogăţire a sufletului. Fiecare soldat poartă în raniţa sa un baston de mareşal, spunea Napoleon, dar dacă nu va ajunge în locul şi la timpul în care să-l poată folosi, el va rămâne doar cu un obiect bun să decoreze visele neîmplinite. Înfăptuirea este cea care aduce omului statutul de locuitor al unui domeniu al cunoaşterii, al unei mentalităţi, dar drumul până la trofeu este compus din paşi mici şi răbdători, paşi care trasează conturul misiunii sale de învingător. Clipa, cetate pe lângă care putem trece cu ochii rătăciţi într-un viitor ambiguu, poate fi acel castel cu uşi secrete pe care, găsindu-le, să pornim în cea mai mare aventură a vieţii noastre.

autor, Camelia Radu

desen de Camelia Radu

   

Page 17 of 29