Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

O palmă meritată dată şcolii actuale române de istorie...

Bagă-ţi minţile în cap!

31616229În Europa de Vest nu se cunoaste istoria României si cei care o viziteaza acum vãd sãrãcia materialã de astãzi, si nicidecum milenara ei bogãtie culturalã si spiritualã.

In plus, propaganda maghiarã din SUA se bazeazã pe milioanele de dolari ale D-lui Soros, care finanteazã edituri si opinii la Bucuresti, în timp ce în Elvetia am auzit de la un doctor în istorie (la Geneva, în iunie 1999) cã Transilvania a apãrut în secolul XIII si de la un ambasador francez în România (la Lausanne, în noiembrie 1998) cã poporul român a dispãrut timp de 1000 de ani ca sã reaparã, ca prin miracol, în secolul XIV !

Cu toate acestea, nimeni nu mentioneazã cã cea mai veche scriere din Europa a fost atestatã arheologic in 1961, tot în Transilvania, in satul Tãrtãria, pe râul Somes, în judetul Alba, de cãtre Profesorul Nicolae Vlassa, de la Universitatea din Cluj. În afarã de România, Tãblitele de la Tãrtãria, datate 4.700 î.e.n., au fãcut ocolul lumii anglo-saxone (Colin Renfrew, Marija Gimbutas) si au creat

 

“Mobilizaţi-vă să salvaţi civilizaţia voastră rurală. Ea moare de foame acum”

Bagă-ţi minţile în cap!

main1
Civilizaţia rurală românească moare de foame acum, iar autorităţile ar trebui să se mobilizeze pentru a o salva, a declarat joi Peter Hurley, director promovare USR, în cadrul conferinţei ‘Comunitatea rurală: provocări şi oportunităţi în dezvoltarea rurală în România în perioada 2014-2020.

‘Mobilizaţi-vă să salvaţi civilizaţia voastră rurală. Ea moare de foame acum, desigur într-un mod

   

Trist, foarte trist!

Bagă-ţi minţile în cap!

imagesJudeţul de interferenţă cu Moldova şi Ardealul, unul dintre cele mai pline cu miracole, cuprinde toate formele de relief dar, păcat! Mare păcat că, de-a lungul istoriei, îi poţi număra pe degete Cârmacii adevăraţi, autohtonii. Spun acest lucru cu gândul la Istoricul Palat, ce-a fost construit în vremea  unui primar din Oltenia. Că tot oltean a fost şi Bazil Iorgulescu...Neputinţa ori nepriceperea unor Cârmaci-autohtoni în a promova acest, deosebit de important judeţ de interferenţă se manifestă şi astăzi. Mulţi necunoscători ai geografiei României ne spun moldoveni dar Cârmacilor nu le pasă. De fapt, scriu şi eu să mă aflu-n treabă că, sunt unii primari care nici măcar graniţele comunei lor n-o cunosc.

Trist! Foarte trist! Că nu există reguli de promovare a acelora care se cocoaţă în fruntea bucatelor, într-o ţară aşa zisă Democrată, care prin gargariştii ei, au îngredit cultura, educaţia, sănătatea...Cu toate acestea natura ne-a adus frumuseţi  precum, Vulcanii Noroioşi, Focurile Vii, cele 15 Rezervaţii Naturale, Muzeul Chihlimbarului...Podoaba Eparhiei, pe care mulţi dintre cei de astăzi, inclusiv noi votanţii, aproape că nici nu le merităm.

Vorbeam la început de miracole, iată! focuri care nu ard, un fel de lumini ce umblă prin păduri, ca la Bozioru ori care ard, gen Focurile vii de la Lopătari, Ţestoasa zburătoare de la Joseni...Ar fi prea mult să mă refer la numărul apelor curgătoare, la numărul văilor, câmpiilor, dealurilor ori munţilor care dau frumuseţile locurilor, din păcate puţin cunoscute, mă voi referi doar la o Comună Pierdută (o fostă comună ce avea în componenţă 4 sate). Iată ce deţine această fostă comună:

1. Sarea lui Buzău - vis-a-vis de Hanul Ciuta. În jurul acesteia, pe un deal împădurit, pe circa 1 km, odată arie protejată- Rezervaţie geologică şi botanică, aici, se găsesc:

   

Mentenanţa limbii române: trecerea de la „să-ţi fac şi să-ţi dreg”, la „implementare”!

Bagă-ţi minţile în cap!

limba romanaMulţumim Marianei pentru amabilitatea de a ne trimite acest articol. Îl publicăm pentru că merită citit de cât mai multă lume. Articolul a devenit viral pe internet şi apare sub semnătura domnului Andrei Pleşu.

 

Îmi plac cuvintele străine naturalizate.

Mai dezmorţesc limba.

În timp, unele rezistă, altele dispar.

A ieşit din uz cea mai mare parte a turcismelor şi grecismelor aclimatizate, de sus în jos, în Ţările Române.

Franţuzismele din limbajul administrativ al secolul al XIX-lea au rezistat fiindcă era nevoie de ele, ca şi cuvintele nemţeşti din limbajul tehnic.

Rusismele din anii '50 ai veacului trecut au avut viaţă scurtă. Nici nu se potriveau cu româna şi aveau şi conotaţii nasoale...

După 1989, cine voia să pară pro-occidental începuse să anvizajeze şi să achieseze. Îl mai ţineţi minte pe Adrian Severin?

   

O poveste cu daci uriaşi, securişti şi porţi misterioase spre alte universuri, inspirată parcă din romanele lui Pavel Coruţ şi poveştile budiste de adormit copiii, face ravagii pe Facebook

Bagă-ţi minţile în cap!

 

rosia montana sechelet 29021600Postăm mesajul integral care a fost publicat pe Facebook şi care a strâns sute de comentariii, like-uri şi share-uri:

"HIPERBOREENII ŞI SHAMBALLA

O descoperire senzaţională zguduie lumea oamenilor de ştiinţă. Istoria trebuie rescrisă. 

BOMBA

În cursul lunii februarie 2012, o echipă de geologi, româno-canadiană, urmărind rămăşiţele filonului de aur la una dintre galeriile săpate de agatârşi în urmă cu 5.500 de ani la Roşia Montană au făcut din întâmplare o descoperire care ar putea răsturna toată istoria omenirii. Ei au descoperit la baza galeriei capătul rectangular al unei lespezi aurii care nu părea a fi o rocă naturală. După prelevarea unei mostre, din rezultatele analizei de laborator a reieşit că era vorba într-adevăr de o piatră compozită, obţinută din amestecul a 15% praf de granit, 30% wolfram şi 55% pulbere de aur de 50 de karate, după o tehnologie imposibil de reprodus în condiţiile ştiinţei actuale.

HIPERBOREANUL 

Faptul este cu atât mai surprinzător cu cât galeria unde a fost semnalată lespedea, supranumită şi Galeria Hiperboreană şi aflată pe Valea Cornei, sub satul Cornea de la Roşia Montană, fusese cercetată în urmă cu 36 de ani, mai precis pe tot parcursul anului 1976 şi, datorită uluitoarelor descoperi arheologice şi antropologice practic de neconceput pentru acea vreme, ea a fost închisă şi apoi sigilată la comanda Securităţii. Printre mineri încă se mai vorbeşte în şoaptă despre această galerie şi nu sunt puţini cei ai căror taţi sau fraţi mai mari, foşti mineri la Roşia Montana, care au luat parte la consolidările şi săpăturile arheologice din galerie la acea vreme, au dispărut de-acasă şi s-au întors bătuţi după câteva săptămâni. Între timp cei mai mulţi dintre ei au murit datorită bolilor profesionale. Cei patru martori rămaşi în viaţă nici măcar nu mai doresc să-şi amintească. Unul dintre ei, domnul Ion Moiş, fost şef de echipă pe timpurile acelea, după o îndelungă chibzuială, s-a hotărât totuşi să rupă tăcerea. Iată relatarea faptelor petrecute atunci, aşa cum le-a trăit martorul ocular Ion Moiş: 

   

Page 8 of 11