Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

Biserica improvizată din Mârşa. Pentru unii, un lăcaş este un efort, pentru alţii, un moft

Bagă-ţi minţile în cap!

Biserica Marsa 2„Linişte de-ţi sparge timpanele

Ce a mai rămas azi din Întreprinderea Mecanică de altădată? Câteva sute de muncitori, câteva secţii în care se lucrează şi multe clădiri ce şi-au pierdut utilitatea. Din fosta turnătorie, de pildă, au mai rămas doar zidurile, la cantina unde se pregătea odinioară masa nu mai găteşte nimeni, pe pista de încercare a MLI-urilor (maşini de luptă) e o linişte de-ţi sparge timpanele, iar pe zidurile pe care se urcau odinioară maşinile de luptă, nici pomeneală de urme de şenile.

 

Emilia Iancu, directorul Muzeului de Ştiinţele Naturii Prahova: „Cum au învăţat să facă operaţii medicii care critică expoziţia The Human Body?”

Bagă-ţi minţile în cap!

expo-cadavreAvând intenţia de a aduce, la Ploieşti, măcar o parte din piesele expoziţiei „The Human Body", prezentă, până pe 30 iunie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa", reprezentanţii Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova încearcă să facă faţă cerinţelor speciale necesare unui astfel de eveniment. În acelaşi timp, ei atrag atenţia publicului că prezentarea este un demers educativ general.

   

Ora pământului: Sâmbătă seara, la 20.30, stinge şi tu lumina!

Bagă-ţi minţile în cap!

ora pamantului 2013Mari edificii ale planetei, precum Taj Mahal, Turnul Eiffel şi Empire State Building, vor fi cufundate în întuneric, sâmbătă seara, în cadrul operaţiunii „Ora Pământului", un eveniment anual care îi mobilizeaza pe oameni, fie doar şi pentru o oră, să lupte împotriva încălzirii globale.

   

5,8 milioane de români au cont pe Facebook

Bagă-ţi minţile în cap!

minte-luminataNumărul utilizatorilor români de Facebook a ajuns la 5,8 milioane, în luna martie, cu 3,6% în plus faţă de numărul din ianuarie, arată o cercetare realizată de facebrands.ro.

 

 

   

Identificarea factorilor ce contribuie la eşecul şi abandonul şcolar, prevenţie şi intervenţie

Bagă-ţi minţile în cap!

  559131 10151014724176385 1664660339 n           Eşecul şcolar nu este o problemă nouă, de-a lungul timpului au fost realizate multiple cercetări pentru identificarea şi prevenirea eşecului şcolar. Odată cu trecerea timpului şi apariţia unor noi factori ce contribuie la acest fenomen negativ în rândul elevilor, schimbarea viziunii educativ – informative şi formative , egalitatea de şanse privind educaţia , suportul psihopedagogic oferit în şcoli , este necesară o implicare a tuturor factorilor ce contribuie la educaţia şcolară pentru stoparea şi eventual eradicarea acestui fenomen.

   

Page 3 of 11