Tuesday, April 16, 2024
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

România este singurul stat din lume în care autismul este eradicat la 18 ani

Bagă-ţi minţile în cap!

383991 423774061015092 1041758582 nde Ana Dragu

Ne tot plângem noi că statul nu reuşeşte să dea pensiile la timp, să crească nivelul de trai, să dea medicamente pentru canceroşi, însă iată că de autişti reuşeşte să scape 100%. Cu mâinile curate, cum ar spune fanii lui Sergiu Nicolaescu. Nu şi eu. Pentru că, deşi peste tot în lume, printre specialişti şi guverne competente, e unanim acceptat faptul că tulburarea de spectru autist reprezintă un diagnostic pe viaţă, LA NOI e ALTFEL. La noi nu există adulţi cu autism, pentru că dintr-un ordin de ministru, dintr-un aliniat răzleţ, lipseşte un cuvânt: AUTISM. Şi în acelaşi ordin (762/2007), se stabileşte că, pentru a fi încadrat în gradul de handicap grav, un adult trebuie să aibă un IQ de sub 21. Situaţie în care rar, aproape niciodată, nu se încadrează persoanele cu autism. Pentru că autismul nu e din start asociat cu retardul mintal, însă asta nu îl face mai puţin dizabilitant. Şi în ciuda presiunilor (mult spus, pentru că guvernanţii se simt rareori presaţi, poate doar de portofele, dar în fine) făcute de ONG-urile din domeniu, inclusiv cel pe care îl conduc, degeaba. Statul român degeaba nu vrea, n-are timp şi nu poate să adauge autismul pe lista de pe care lipseşte dintr-o eroare. Mai exact, de pe lista cu dizabilităţile încadrabile în diferite grade de handicap la vârsta adultă, deşi el figurează la criteriile de încadrare pentru copii. Şi nimeni nu se grăbeşte să îl adauge şi la adulţi pentru că alfabetul e lung iar guvernanţii „e mulţi, dar incompetenţi”, sau nu? Să vedem!

Pentru stat, e bine că nu mai are de acordat indemnizaţii şi asistenţi personali pentru cei dispăruţi întru legislaţie, însă pentru familiile copiilor cu autism impactul este deseori fatal. După ce o viaţă au plătit pentru terapia copilului cu autism din indemnizaţia de handicap, pentru că

 

Marile descoperiri sunt tinute secret de frica hotilor. "O minune a lumii a ajuns un dezastru"

Bagă-ţi minţile în cap!

60557376Toate oasele care nu sunt intregi nu mai pot fi vandute, asa ca sunt lasate de izbeliste in pestera. Locuri de o frumusete rara sunt transformate in gropi de gunoi cu oseminte. Pe langa faptul ca acesti braconieri fura fosile, ei distrug pur si simplu situri arheologice unice in lume.

"Este ca si cum ai gasi o comoara, si ai pune-o intr-o piata, ca lumea sa-si ia de acolo. In momentul in care fiecare ia cate o bucatica, comoara aia nu mai exista, isi pierde valoarea”, spune Viorel Lascu, presedintele Federatiei Romane de Speologie.

Viorel Lascu este cel care, anul trecut, a descoperit in Pestera Coliboia picturile rupestre care acum fac inconjurul Europei. Dupa un parcurs anevoios, prin sifoane si fante inguste, el si membrii echipei au ajuns la o grota cu 14 reprezentatii ale unor animale preistorice - un bizon, un rinocer, un urs un cal si alte ierbivore.

Desene atat de vechi si bine pastrate s-au mai gasit doar in Franta, in pestera Chauvet. Francezii au venit imediat la noi, sa cerceteze descoperirea. Vechimea desenelor este de peste 35.000 de ani si au fost facute de “cea mai veche cultura europeana”, dupa cum spune chiar Jean Clottes, specialist UNESCO.

Francezii au vazut desenele, le-au confirmat valoarea si autenticitatea si au plecat din Romania, fara sa stie ca statul roman s-a multumit doar sa puna un gard la usa pesterii Coliboaia.

PROTV

   

Manipulatorii “neajutorați”

Bagă-ţi minţile în cap!

HaxtMLumea e plină de bărbați manipulatori, care știu să se facă mici, mici, cât un purice de mici când se simt inferiori, și să te calce pe cap fără milă deîndată ce le-ai dat puțină încredere. O sa-i recunoașteți pe aceștia prin faptul că sunt deosebit de buni și altruiști, se îmbracă umil, par neajutorați, îți provoacă cumva un sentiment de milă și sunt buni cu toată lumea din jur…și toate acestea doar cu scopul de a va face să lăsați garda jos, să prindeți încredere în ei, ca apoi să poată să să vă calce pe cap fără să clipească cu o insensibilitate demnă de filmele horror proaste. Și voi aveți impresia că cu cât mai multă iubire și rădbare veți oferi, cu atât ei se vor liniști și vor deveni sensibili la suferința voastra. Dar surpriză, cu cât mai vulnerabile și deschise va veți arata cu atât mai mult îi veți încuraja să vă calce în picioare, și-o vor face fără să obosească pe măsură ce va arătați mai deschise si ingăduitoare.

Am văzut prea multe femei plângând doar pentru a încerca să obțină un strop de afecțiune de la bărbații de lângă ele, iar ei, în loc să înțeleagă nevoia lor, au înțeles că au o nouă oportunitate să fie aspri, autoritari, nesimțiți…si să se arate încă și mai insensibili decât erau până acum. Si culmea, acest bărbat e deosebit de umilservil și amabil (forțat) cu cei din exterior de care îi este frică pentru simplul fapt că aceștia îi impun respect. De fapt el este un fricos, un câine speriat de faptul că nu poate fi autoritar decât cu persoanele care îi pun botu’ la manipulare. Vă puteți da seama de asta când îi vedeți în relație cu alți oameni, cât sunt de dornici să afișeze o mască frumoasă de “om bun”… și cât sunt de speriați c-o să fie descoperiți. Ei de fapt sunt “puternici” doar cu oamenii naivi si orbiți de minciunile lor.

Toți bărbații ăștia devin niște purici în momentul în care se trezesc singuri sau dacă cumva femeia se trezește și

   

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei. Peste 46% dintre români abia au cu ce trăi

Bagă-ţi minţile în cap!

ziua saracieiAnual, pe 17 octombrie, este marcată Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei. Un studiu al Uniunii Europene arată că România se află în topul statelor cu cel mai mare risc de sărăcie, 46% din populaţie având venituri care nu le pot asigura un trai decent. Procentul este cel mai mare din ţările U.E., unde media sărăciei raportată la populaţie se situează la 23%.

   

Alarmant! Tinerii nu mai citesc aproape deloc

Bagă-ţi minţile în cap!

carti aruncatePotrivit unui sondaj realizat de Institutul Român de Studii Sociale, o treime dintre tinerii cu vârste de până în 30 de ani nu a citit nicio carte pe parcursul acestui an.
Sociologii arată, totodată, că peste jumătate dintre respondenţi nu au citit nici măcar o carte în 2012. Doar 15% dintre cei intervievaţi au citit cinci sau mai mult de cinci cărţi, 11% au citit, în acest an, trei sau patru cărţi, în timp ce 21% au terminat de lecturat una sau cel mult două cărţi.
Din nefericire, nici tinerii şi nici seniorii nu prea mai sunt atraşi de lectură, preferând, în orice situaţie cu totul alte variante de petrecere a timpului liber.
O treime dintre cei cu vârstele cuprinse între 18 şi 30 de ani nu au citit nimic anul acesta! La fel şi jumătate dintre respondenţii până în 50 de ani, dar şi majoritatea românilor care au depăşit pragul de 55 de ani, care mai degrabă îşi fac socotelile cum să supravieţuiască sau preferă vizionarea unei telenovele.

   

Page 5 of 9