Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

SPAIMA EUROPEI. Suntem descriși ca barbari ai continentului. Ziar occidental: „Cum terorizează criminalii români străzile noastre!”

Bagă-ţi minţile în cap!

image007Tabloidul britanic Daily Express scrie, într-un articol postat miercuri dimineața în deschiderea site-ului acestei publicații, că statisticile poliției arată că, în ultimii cinci ani, au fost efectuate 27.725 de arestări în rîndul imigranților români, pentru infracțiuni care includ crime și violuri. Numărul imigranților români în Marea Britanie este estimat la circa 68.000.

 

Cum şi de ce era miruită şcoala odinioară

Bagă-ţi minţile în cap!

scolari descultiscoala 1930Cu ani în urmă, pe vremea străbunicilor noştri, mai cu seamă la sate, exista un obicei care, cu timpul, a fost păstrat cu sfinţenie atât în Bucovina, cât şi în părţile Ardealului, până în perioada interbelică.

   

Tendinţele masculine din atitudinea dominatoare a femeii

Bagă-ţi minţile în cap!

image013Tendinţele masculine se exprimă prin atitudinea dominatoare a femeii şi prin dorinţa sa de a avea un control absolut asupra copiilor. Ori femeia se poate teme de acest lucru, fiind, astfel, prea indulgentă cu ei. Se poate manifesta una dintre cele două extreme. Fie îşi bagă fără încetare nasul în treburile copilului, fie se teme de tendinţele sadice implicate, rămânând pasivă, neîndrăznind să intervină. Resentimentul împotriva rolului feminin transpare din învăţăturile date copiilor, potrivit cărora bărbaţii sunt brute şi femeile sunt creaturi suferinde, rolul feminin este demn de dispreţ şi de milă, menstruaţia este o boală („blestem") şi actul sexual, un sacrificiu pe altarul dorinţelor soţului. Aceste mame vor fi intolerante faţă de orice manifestare sexuală, în special din partea fiicelor, dar, foarte frecvent, şi din partea fiilor.

   

Polii copilăriei

Bagă-ţi minţile în cap!

copil-fumatorStăteam ore în şir să mă joc cu cuburile de lemn în felurite forme şi culori şi desenam cu carioca românaşi în costume populare, învăţam pe brânci chiatră clasică şi mă jucam cu prietenele „de-a Nadia", la bara de covoare din spatele blocului, ne jucam de-a doctorul, injectând păpuşile cu soluţii din iarbă măcinată şi preparată după reţete numai de noi ştiute, desenam pe asfalt, făceam rochii păpuşilor, cotrobăind prin imaginaţie, dar şi prin sertarele cu petice ale bunicii, jucam leapşa, piticot, sau „Zăresc un prinţ călare" şi asculam la magnetofon Frank Sinatra sau Nat King Cole.

   

Viul in oglinda mortului

Bagă-ţi minţile în cap!

 

imagesMoartea regizorului Sergiu Nicolaescu a batut-o la mare distanta pe cea a poetului Adrian Paunescu, a umilit-o pe cea a patriarhului Teoctist in materie de rating si a facut o amintire duioasa din stirile de la ora cinci cu accidente atroce, mate desirate pe soselele patriei, cadavre decapitate la volan si anatomii in direct. Peste tot in lume, moartea se vinde mai bine decat viata. Numai ca, la noi, cioclii din presa topaie indraciti pe fiecare cosciug, sanctifica si martirizeaza de-a valma orice mort mai de soi iar poporul rage, huiduie si afuriseste in urma dricului. Prin alte parti, se intampla altfel. Curiozitatea morbida este satisfacuta parca mai decent, se vorbeste asa, mai soptit, cu sfiala si respect fata de cei trecuti dincolo. Oare ce-i face pe unii dintre noi mai odiosi decat insasi moartea? 

In oglinda fiecarui mort ingropat de televiziuni sa vede tot mai limpede una din fetele urate ale unor exemplare vii doar pe dinafara: lipsa de educatie si incapacitatea compasiunii sincere. Multi se intreaba azi cum am ajuns aici, cine-o fi mai vinovat? Poporul sau presa? Multimea de pensionari adunata la morga sa-o latre pe tanara vaduva, s-o faca criminala cu ochii iesiti din orbite sau televiziunile ca le dau tribuna si someaza familia sa ridice putin capacul sa vedem si noi ce-i sub el? 

   

Page 4 of 11