Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

Identificarea factorilor ce contribuie la eşecul şi abandonul şcolar, prevenţie şi intervenţie

Bagă-ţi minţile în cap!

  559131 10151014724176385 1664660339 n           Eşecul şcolar nu este o problemă nouă, de-a lungul timpului au fost realizate multiple cercetări pentru identificarea şi prevenirea eşecului şcolar. Odată cu trecerea timpului şi apariţia unor noi factori ce contribuie la acest fenomen negativ în rândul elevilor, schimbarea viziunii educativ – informative şi formative , egalitatea de şanse privind educaţia , suportul psihopedagogic oferit în şcoli , este necesară o implicare a tuturor factorilor ce contribuie la educaţia şcolară pentru stoparea şi eventual eradicarea acestui fenomen.

 

SPAIMA EUROPEI. Suntem descriși ca barbari ai continentului. Ziar occidental: „Cum terorizează criminalii români străzile noastre!”

Bagă-ţi minţile în cap!

image007Tabloidul britanic Daily Express scrie, într-un articol postat miercuri dimineața în deschiderea site-ului acestei publicații, că statisticile poliției arată că, în ultimii cinci ani, au fost efectuate 27.725 de arestări în rîndul imigranților români, pentru infracțiuni care includ crime și violuri. Numărul imigranților români în Marea Britanie este estimat la circa 68.000.

   

Cum şi de ce era miruită şcoala odinioară

Bagă-ţi minţile în cap!

scolari descultiscoala 1930Cu ani în urmă, pe vremea străbunicilor noştri, mai cu seamă la sate, exista un obicei care, cu timpul, a fost păstrat cu sfinţenie atât în Bucovina, cât şi în părţile Ardealului, până în perioada interbelică.

   

Tendinţele masculine din atitudinea dominatoare a femeii

Bagă-ţi minţile în cap!

image013Tendinţele masculine se exprimă prin atitudinea dominatoare a femeii şi prin dorinţa sa de a avea un control absolut asupra copiilor. Ori femeia se poate teme de acest lucru, fiind, astfel, prea indulgentă cu ei. Se poate manifesta una dintre cele două extreme. Fie îşi bagă fără încetare nasul în treburile copilului, fie se teme de tendinţele sadice implicate, rămânând pasivă, neîndrăznind să intervină. Resentimentul împotriva rolului feminin transpare din învăţăturile date copiilor, potrivit cărora bărbaţii sunt brute şi femeile sunt creaturi suferinde, rolul feminin este demn de dispreţ şi de milă, menstruaţia este o boală („blestem") şi actul sexual, un sacrificiu pe altarul dorinţelor soţului. Aceste mame vor fi intolerante faţă de orice manifestare sexuală, în special din partea fiicelor, dar, foarte frecvent, şi din partea fiilor.

   

Polii copilăriei

Bagă-ţi minţile în cap!

copil-fumatorStăteam ore în şir să mă joc cu cuburile de lemn în felurite forme şi culori şi desenam cu carioca românaşi în costume populare, învăţam pe brânci chiatră clasică şi mă jucam cu prietenele „de-a Nadia", la bara de covoare din spatele blocului, ne jucam de-a doctorul, injectând păpuşile cu soluţii din iarbă măcinată şi preparată după reţete numai de noi ştiute, desenam pe asfalt, făceam rochii păpuşilor, cotrobăind prin imaginaţie, dar şi prin sertarele cu petice ale bunicii, jucam leapşa, piticot, sau „Zăresc un prinţ călare" şi asculam la magnetofon Frank Sinatra sau Nat King Cole.

   

Page 2 of 9