Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

Astăzi este ZIUA VODCII RUSEȘTI. Iată ce nu știai despre această băutură

Bagă-ţi minţile în cap!

vodcaData de 31 ianuarie este considerată ziua de naștere a vodcii rusești. În această zi, chimistul și inventatorul rus Dmitri Mendeleev și-a susținut teza de doctorat „Despre combinarea apei și alcoolului".

 

români vs români

Bagă-ţi minţile în cap!

camelia-iuliana-radude Camelia Iuliana Radu

După ce armata română, decapitată de generalii bătrâni, şi-a arătat muşchii de 1 Decembrie, într-o atmosferă în care ai fi zis că s-au pulverizat droguri uşoare peste bulevardele bucureştene, jandarmii, la Pungeşti, îşi arată şi ei muşchii. Să mai citim o dată „Pădurea spânzuraţilor", să ne aducem aminte criza de conştiinţă a românului pus să îşi ucidă fratele, pentru că azi, România este într-o profundă stare schizoidă, în care jandarmul nu mai păstrează ordinea publică, ci este, după vechi şi înrăite obişnuinţe comuniste, prins într-un organism represiv, la cheremul unor derbedei cocoţaţi pe treptele istoriei.

   

AVERTISMENT DE LA CRUCEA ROŞIE: „Sărăcia creşte în Europa, dar consecinţele nu au apărut încă”

Bagă-ţi minţile în cap!

crucea-rosiePoliticile de austeritate adoptate ca răspuns la criza datorilor din ultimii ani împing Europa într-o perioadă prelungită de sărăcie, şomaj ridicat, excludere socială, accentuare a inegalitatăţii şi disperare colectivă, arată un studiu al Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii.

   

TUDOR GHEORGHE: „Eu nu am făcut parte din lumea showbizului. Eu sunt din lumea culturii şi a educaţiei”

Bagă-ţi minţile în cap!

tudor-gheorgheTUDOR GHEORGHE va susţine spectacolul PRIMAVARA SIMFONIC în această seară, pe 21 mai, la Sala Palatului din Bucureşti. Maestrul a dezvăluit cum se pregăteşte înainte de spectacol.

   

Alo, România! Se evacuează muzeele!

Bagă-ţi minţile în cap!

1365513192Arta vizualaGalați. Cel mai valoros muzeu de artă contemporană din România, Muzeul de Artă Vizuală, se mută din palat la bloc. Colecţiile sale vor fi depozitate într-o fostă uzină... Palatul Episcopal a fost retrocedat Arhiepiscopiei, care construieşte acum acolo Muzeul Spiritualităţii, Culturii şi Ordodoxiei al Dunării de Jos. Viitorul sună bine, nu? Cu bani europeni şi fonduri de la stat.

Oradea. Muzeul Țării Crişurilor e mai norocos. Evacuat din Palatul Baroc, retrocedat Bisericii Romano Catolice, se mută într-o fostă cazarmă, suficient de mare pentru a adăposti cele peste 400.000 de exponate, a cincea colecţie muzeală ca mărime din România.

Braşov. Muzeele de Artă şi cel de Etnografie, singurele menţionate în ghidul turistic Michelin, aşteaptă să fie evacuate din clădirea, retrocedată şi ea - de data asta Bisericii Evanghelice.

Cluj. Muzeul de Artă mai are încă cinci ani de păsuire până la evacuare, conform legii în vigoare. Palatul Banffy, care găzduieşte muzeul, a fost recent retrocedat moştenitorilor familiei Banffy.

Cine se mai pregăteşte?

Există ţări care au ales să se

   

Page 2 of 11