Friday, April 19, 2024
   
Text Size

Arte vizuale

La Timişoara, copiii vor învăţa tainele lemnului

Arte vizuale

jucarii de lemnÎntr-o serie de ateliere din Timişoara, copiii vor învăţa să lucreze cu lemnul în diverse tehnici, dezvoltându-şi, astfel, simţul artistic şi îndemânarea.

 
   

Programe pentru familii în expoziţia „Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului”

Arte vizuale

Domnita RoxandaÎn lunile ianuarie şi februarie 2013, Programele pentru familii organizate de Muzeul Naţional de Artă al României se desfăşoară în expozitia Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului, sub titlul: „Veşminte din trecut".
Un salt în timp, în vremea legendarului meşter Manole, ne arată cum erau oamenii pe atunci, cu ce se îmbrăcau şi ce făceau pentru a-şi câştiga existenţa.
Frescele de la Mănăstirea Argeşului îi înfăţişează în detaliu, în aşa fel încât putem recunoaşte materialele din care le sunt făcute veşmintele, precum şi obiectele şi podoabele pe care le purtau domnitori, domniţe, ierarhi şi oşteni în urmă cu cinci sute de ani.

   

Cea mai mare nestemată din lume este expusă la Washington

Arte vizuale

acvamarinCel mai mare acvamarin din lume se află, începând de la finele anului trecut, în colecţia permanentă a Muzeului de Istorie Naturală din Washington, ţinând companie celebrului Hope, „diamantul albastru" din coroana Franţei.

   

Licitaţie GoldArt

Arte vizuale

image001

   

Page 9 of 30