Monday, December 05, 2022
   
Text Size

Cea mai mare nestemată din lume este expusă la Washington

Arte vizuale

acvamarinCel mai mare acvamarin din lume se află, începând de la finele anului trecut, în colecţia permanentă a Muzeului de Istorie Naturală din Washington, ţinând companie celebrului Hope, „diamantul albastru" din coroana Franţei.


Noua achiziţie a muzeului este o nestemată de 10.363 de carate, botezată „Dom Pedro", după numele a doi împăraţi brazilieni (Pedro I şi Pedro al II-lea). Aceasta a fost extrasă dintr-o mină braziliană în anii 1980, apoi tăiată în forma unui obelisc de 35 de centimetri de către celebrul bijutier german Bernd Munsteiner. Această piatră preţioasă are o greutate de două kilograme.
Specialiştii muzeului american susţin că „Claritatea pietrei, culoarea ei rafinată albastru-verzui şi mărimea ei deosebită fac din această nestemată o piatră preţioasă excepţională".

Colecţia de pietre preţioase şi de minerale a Muzeului de Istorie Naturală din Washington, care face parte din Smithsonian Institution, este una dintre cele mai bogate din lume. Aici se regăsesc printre cele mai renumite exponate ale sale celebrul diamant Hope, care a aparţinut coroanei Franţei, dar şi două diamante montate într-o pereche de cercei dăruţi odinioară reginei Marie-Antoinette.

Add comment


Security code
Refresh