Friday, March 29, 2024
   
Text Size

Teatru Film

 

Anul Vechi

Editorial

nicolae boaru bibliotecaDe Nicolae Boaru

Zurgălăii şi-au stins argintul demult, urările parcă nici n-au fost şi Anul (zice-se) Nou s-a instalat binişor. N-au fost, în fapt, zurgălăi, ci mai mult petarde năucitoare şi un tapaj de neam-prost. De... ne-am prostit cu totul. Iar noul an este, parcă, un an vechi.

Adică, nimic nu se anunţă în registrul speranţei şi în presimţirea unor ameliorări. Nu mă refer la regenerări morale, la crize lăuntrice prin care noi să ne punem în chestiune, să ne conspectăm şi contabilizăm lăuntrul, înfăptuirile, eşecurile, caraghioslâcurile, neputinţele.

Aici n-o să dăm niciodată piept cu duşmanul adevărat al României: noi înşine. Mă refeream la semnele concrete, neinterpretabile ale unei creşteri materiale, cel puţin. Nu dezastrul spiritual sau moral – ateism , lăcomie, lene, hoţie, duplicitate, marasm, lehamite – e de luat în calcul acum, ci o trezire din lălăiala euforiei triumfului în alegeri. Asemenea majoritate nu este a bună!

   

INAUGURARE: Muzeul „Valeriu Literat” îşi deschide porţile vineri, la Făgăraş

Cu traista-n băţ

muzeu FagarasDemn să rivalizeze cu cele mai importante muzee din ţară, mai complet şi, cu siguranţă, mai ieftin decât multe din ele, muzeul ,,Valeriu Literat" din Făgăraş se pregăteşte pentru un important eveniment care va rămâne mult timp ecou în istoria Cetăţii Făgăraşului, văzută de 40.000 de turişti în 2012.

   

Bine ai venit, Primăvară!!!

Viaţa ca o artă

577432 435610333187663 1019473208 n

   

Un maraton de activităţi culturale: “Primăvara Poeţilor” (12-30 martie)

Oameni printre noi

Copy of 221642 2998423376734 48654483 n

Cea de-a treia etapă a programului “Primăvara Poeţilor” a cuprins un veritabil maraton de activităţi culturale. Astfel, marţi, 26 martie, în sala mică a Casei de Cultură, Cercul Literar “Geo Bogza” şi-a continuat activitatea cu o interesantă temă: “Atelier de scriere creativă - exerciţii de twitteratură”, prezentată de scriitorul Florin Dochia. Evidenţiind disputa dintre literatura tipărită şi aceea digitală, autorul a arătat că “lupta se desfăşoară pe teritoriul numit Twitter, ale cărui «parcele» sunt limitate la texte de 140 de cuvinte”.
Paralela dintre “clasici” (susţinătorii bibliotecilor şi apărătorii cuvintelor cu mai mult de trei silabe) şi “moderni” (care consideră spaţiul internetului drept o oportunitate de reînnoire a formelor şi genurilor literare), a guvernat, de fapt, întreaga întâlnire colocvială. 

O filă de istorie autentică, “Basarabia, pământ românesc”, a constituit un

   

Page 6 of 277