Teatru Film
Written by Iuliana Radu Saturday, 04 August 2012 11:09
La fiecare 14 zile o limbă vorbită dispare definitiv. În următoarea sută de ani jumătate din cele 7000 de limbi native vorbite pe planetă vor dispare în favoarea Englezei, Manadrin, Spaniolă. Ce pierdem când o limbă dispare? Statistic lucrurile stau astfel:
Written by Iuliana Radu Tuesday, 18 September 2012 11:16
scutură-ți aripile,
să ningă cu fulgi mari,
peste sufletul meu
afumat de țigări
doar cafeaua
mă mai încălzește
și zâmbetul tău undeva
gând înfrigurat
în noaptea asta rece
fără zăpadă
fără tine
iarna asta
n-are niciun Dumnezeu
eu încă mai cred
și mă închin ție
chip cioplit în carne vie
sângerez poezie
autor, Gelu Ionescu
Written by admins Wednesday, 28 November 2012 09:07
Gălăţenii iubitori de istorie şi fotografie sunt invitaţi la sediul Muzeului de Istorie din Casa Cuza Vodă (str. Al.I.Cuza nr. 80), joi, 29 noiembrie 2012, la ora 12.00, cu prilejul vernisajului unei expoziţii de fotografii-document intitulată „Galaţii prin obiectivul fotografilor George şi Jean Makşay".
Written by Iuliana Radu Saturday, 28 July 2012 07:18
Nu vă imaginaţi cine ştie ce reţete sofisticate, planuri, programe, deşi, uneori, pentru a ne corecta comportamnetul, sunt bine şi acestea.. Pentru ele însă, vom apela la specialişti.
A trăi cu artă înseamnă mai degrabă a trăi în acord cu tine însuţi, a fi simplu fericit, mulţumit, a te cunoşte mai bine şi a rezona pozitiv cu mediul. În anumite limite, putem spune ca e de preferat să ne acceptam aşa cum suntem, cunoscandu-ne resursele, dar şi vulnerabilităţile.
Asta înseamnă că suntem diferiţi. Unii preferă o carieră de succes, alţii armonia cu cei din jur, unii sunt motivaţi de bune relaţii, alţii de succesul individual, alţii de cel în echipă. Un numitor comun pentru noi toti este armonia interioară, pe care însă o obţinem diferit.
O mână de ajutor ne dau preocuparile altruiste, arta, programele de dezvoltare personală, dar şi orele petrecute în aer liber, printre cărţile iubite, practicarea unor hoby-uri, înscrierea în programe de ajutorare a celor cu probleme, de ameliorare a mediului sau orice altceva ne preocupa cu adevărat.
Written by admins Wednesday, 01 August 2012 09:46
De astăzi, 1 august, creştinii ortodocşi intră post, până pe 15 august, când este prăznuită „Adormirea Maicii Domnului”.
Se spune că Postul Sfintei Mării sau „postul lui August”, este rupt din Postul Mare, singura zi în care se poate mânca peşte şi se poate bea vin fiind cea de 6 august, în care este sărbătorită Schimbarea la Faţă a Domnului (mare praznic de hram la mănăstirea Suceviţa). În această perioadă, nunţile sunt interzise cu desăvârşire.
Momentul Adormirii Fecioarei Maria nu este consemnat în Sfânta Scriptură, dar mărturia lăsată de Dionisie Areopagitul adevereşte că Fecioarei Maria i-a fost descoperit momentul morţii, al adormirii sale, iar Apostolii care erau în diferite ţări spre a împlini misiunea de propovăduire au fost aduşi pe nori la sicriul Maicii, unde au săvârşit rugăciuni şi cântări până în momentul îngropării ei în satul Ghetsimani.
Originea postului Sfintei Mării trebuie căutată, probabil, prin secolul al V-lea, când cultul Maicii Domnului a început a cunoaşte o dezvoltare mai mare şi când sărbătoarea Adormirii ei a început a căpăta o mai mare importanţă.
More Articles...
Page 236 of 277