Friday, July 18, 2025
   
Text Size

Teatru Film

Intrarea României în Primul Război Mondial. România a declarat război Austro-Ungariei la (14/27 august) 1916.

Rădăcini

intrarea razboiTrei armate române au trecut la atac traversând Carpații Meridionali, după care au intrat în Transilvania. Primele atacuri au fost încununate de succes, obligându-i pe austro-ungari să se retragă, dar, la mijlocul lui septembrie, germanii au transferat pe frontul transilvănean patru divizii, avansarea românilor fiind oprită. Rușii au deplasat, la rândul lor, în ajutorul românilor, trei divizii, dar acești militari nu au fost aprovizionați corespunzător.

SURSA AICI

 

Unde nimeni nu întreabă

O poezie pe zi

Aici, este un timp şi un loc
Unde nimeni nu întreabă
De casa sufletului

I s-o fi spart un geam, ultimul uragan i-a smuls acoperişul?
Camera de primit oaspeţi
În jilţurile înserării
La rotunda masă
A ducerii în întrebare şi uimiri
Se mai deschide?

autor, Elena Armenescu

   

Vălenii de Munte / Ne jucăm şi învăţăm la muzeu

Arte vizuale

 Ansamblul Nicolae IorgaComplexul muzeal „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, str. George Enescu, nr. 1, aflat în subordinea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează, în luna august 2012, programul instructiv - educativ estival „NE JUCĂM ȘI ÎNVĂȚĂM LA MUZEU”.
Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani și se desfășoară pe parcurul a două săptamâni, de marți până vineri, în intervalul orar 10.00 – 14.00.
Înscrierile se fac pe baza solicitărilor părinților adresate responsabilului de proiect – muzeograf Daniela Moraru, la telefon 0244 280 861.

   

ATITUDINI de iulie

Literatură

ATITUDINIAstăzi, 26 iulie, Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a municipiului Ploieşti lansează revista „Atitudini” a lunii iulie. Găsiţi în paginile revistei: „Perenitatea lui Caragiale”, „Caragiale şi Brâncuşi”, interviuri cu Gelu Negrea, Răzvan Vasilescu şi Doru Ana, George Bacovia – grafică, Tristan Tzara - O sută de ani de la debut, dar şi aniversaţii lunii de la Cenaclul „Atitudini“.

Nu rataţi nici evenimentele culturale ale acestei luni, trecute în revistă de către redactorii cenaclului şi multe alte articole interesante!

   

Comunică asertiv

Viaţa ca o artă

article-2179750-143d5384000005dc-970-964x642Asertivitatea nu există !

Conceptul acesta este de fapt o “găselniță americănească” ce se referă la curajul de a spune lucrurilor pe nume într-o manieră de respect față de celălalt. Spuneam mai sus că asertivitatea nu există pentru că ea este de fapt un concept foarte abstract care nu înseamnă aproape nimic până când nu vezi doi oameni care comunică asertiv unul cu celălalt.

Așadar, asertivitatea nu este un lucru ci un proces. Nu este atât un obiect de studiu cât mai curând un subiect de practică. După părerea mea, ești asertiv în măsura în care ceea ce spui aprofundează relația de comunicare cu interlocutorul tău și/sau mărește șansele îndeplinirii obiectivului pe care îl aveți în comun.  Să fii asertiv înseamnă să comunici autentic și eficient, construind în timp real o relație pe termen lung.  Un fel de a fi contrastând cu asertivitatea este agresivitatea. Adică, să spui ce ai de spus fără să îți pese de reacția celuilalt, dominându-l psihic, emoțional și uneori chiar fizic.

De aceea, o condiție importantă a asertivității este starea ta internă – felul în care te simți atunci când ai un comportament asertiv față de cineva. Îți sugerez să alegi momentele în care simți un echilibru interior cât mai bun. Dacă mai ai resentimente sau emoții puternice la adresa persoanei respective poate că e mai
bine să mai aștepți puțin înainte să exhibi un comportament asertiv. Ca metodă, poți exersa un comportament ASERTIV în 7 pași, așa cum este el descris sub formă de acronim, în cele ce urmează.

   

Page 230 of 277