Wednesday, July 02, 2025
   
Text Size

Bagă-ţi minţile-n cap!

“9(Nouă)” – Daniel FăT - Balade de poveste

Muzică

481741 10151170883618730 812929769 nDaniel FăT, actor, improvizator şi cantautor de muzică folk, absolvent al Facultăţii de Teatru, secţia Actorie promoţia 2000, la UAT Tg. Mureş. Momentan actor-colaborator şi membru al trupei “Passe-Partout”, condusă de Dan Puric. În zona muzicală - discografie de 4 albume CD, apărute în România la Casa de discuri A&A Records Warner Music Licensee. (vizitaţi www.danielfat.ro  si www.alma.ro, la pag Daniel Făt şi exemplele în MP3, sau pt. mai multe informaţii, căutaţi pe www.google.com ”Daniel Făt”).

Ideea conceperii unui nou album Daniel FăT numit provizoriu „9(Nouă)” a venit din cererea publicului faţă de cântecele sensibile, lirice, cu atmosferă de baladă, ce te pot pune pe gânduri sau care stârneasc autoanaliza, pofta de viaţă. Aparent melancolice, poveştile lui Daniel Făt sunt optimiste.

       „9(Nouă)” se vrea o poveste, ca un fel de teatru-cinema-audio purtând ascultătorul în diverse zone  de abordare muzicală, de la folk la rock, de la sunete de instrumente autohtone, la unele exotice, de la muzica de relaxare la cea care dă pofta de dans, trecând prin diverse stări şi atitudini. Noul album va cuprinde 11 piese (prolog - 9 balade – epilog), pe versurile unor textieri şi poeţi valoroşi, mai mult sau mai puţin cunoscuţi pe plan naţional sau internaţional. Vă invit să susţineţi realizarea acestui proiect, prin achiziţionarea anticipată a albumului.Vă stă la dispoziţie Daniel FăT – actor, zdranganitor si improvizator , tel. 0721 114071  / 0744 872920 / This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

 

 

Programul spectacolelor Teatrului „Toma Caragiu” în săptămâna 11-17 februarie

Teatru Film

teatrulTomaCaragiuTeatrul „Toma Caragiu" aduce, în faţa ploieştenilor, şi în această săptămână, spectacole de excepţie, cu actori consacraţi. Vezi mai jos programul.

Secţia Dramă

   

Semicentenarul Muzeului ASTRA Sibiu, sub semnul satului, cel mai puternic factor de civilizaţie

Rădăcini

MUzeu ASTRA Biserica DreteaAnul acesta, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA Sibiu împlineşte 50 de ani. Un moment aniversar ce invită la amintiri, iniţiative şi proiecte şi, mai cu seamă, provoacă gândul şi sufletul să redescopere istoria în sine a satului românesc.

În contextul acestei aniversări, actualul director al instituţiei, omul de cultură Valeriu Olaru, ne-a oferit câteva repere în ceea ce priveşte instituţia pe care o conduce.

Începuturile. De ce la Sibiu?

   

Universul jucăriilor de altădată: Bucuriile generaţiilor care au avut copilărie

Arte vizuale

JUCARIIUn univers ce vă invită să vă întoarceţi în timp: acolo unde copilăria trăieşte încă printre jucăriile ponosite, dosite în beci sau în cămara bunicii. Trenuleţe de tablă, ursuleţi umpluţi cu paie sau jocuri care acum constituie adevărate piese de muzeu sunt expuse în expoziţia temporară „Minunata lume a jucăriilor".

   

IMPOSTORUL EXPERT (PSIHO-)CRIMINOLOG în ROMÂNIA

Viaţa ca o artă

Psihologul criminolog (psiho-criminologul) este psihologul cu specializare sistematică în criminologie. În aceeași situație se regăsește psihologul terapeut (psihoterapeutul) care este psihologul (cu unele excepții care se găsesc pe site-ul Colegiului Psihologilor) cu formări sistematice în psihoterapie. În toate interviurile, aparițiile TV și lucrările domniei sale, Michèle-Agrapart Delmas, expert psiholog criminolog, confirmă această stare de fapt.

Cunoștințele în criminologie se dobândesc prin formări sistematice și se finalizează cu diplomă care indică drepturi, competențe și prerogative.

Nu se numește criminolog persoana ale cărei studii concrete, adică finalizate cu diplomă expres în criminologie, nu există.

Nu reprezintă ”studii în criminologie” sau ”specializare în criminologie” faptul că în anul al III-lea sau al IV-lea la Facultatea de Drept/Academia de Poliție/Facultatea de Medicină (sau in curricula unui master de ”Științe penale”) s-a studiat 1 semestru sau 1 an această disciplină.

Orice lucrare scrisă în numele Criminologiei ca știință care nu are girul cunoștințelor finalizate cu diplomă în acest domeniu (cu drepturi, competențe și prerogative) ale autorului ridică serioase semne de întrebare în privința profesionalismului tratării temelor în speță. În cele mai multe cazuri, lucrările de criminologie de pe piața livrescă românească nu aduc o viziune originală și nu sunt decât ”copy-paste-uri”, parțiale mai mult sau mai puțin, ale altor lucrări din acest domeniu.

Criminologia nu este o anexă a penalului care să poată fi eclipsată – și printr-o lucrare în domeniul ei – de oricine, oricând, oriunde după buna dispoziția și interesul grupului.

CU EXCEPȚIA CELOR CU STUDII CONCRETE ȘI FINALIZATE CU DIPLOMĂ ÎN DOMENIUL CRIMINOLOGIEI (REZULTÂND DREPTURI, COMPETENȚE ȘI PREROGATIVE), NIMENI ALTCINEVA NU ARE DREPTUL SĂ-ȘI AROGE ACEASTĂ TITULATURĂ. ÎN CAZ CONTRAR, VORBIM DE IMPOSTURĂ.

http://ww.dailymotion.com/video/x90a49_michele-agrapart-delmas-expert-psyc_news

Alin LEȘ
@2012-2013. Toate drepturile rezervate

   

Page 49 of 277