Bagă-ţi minţile-n cap!
Written by Iuliana Radu Tuesday, 12 March 2013 06:53
1
Caravanele umbrei
poposesc în deșert;
pașii nisipului
se rătăcesc pe drum.
Hazardul răstoarnă
fantastice vise;
în prag de ziuă
redesenează clipa.
Chemarea străbună
spintecă munții;
nadirul înalță
un vultur în zbor.
Written by admins Monday, 18 March 2013 16:49
Evenimente:
1788 - Apare, la Londra, primul număr al ziarului "The Times".
1805 - Transformarea Republicii Italiene în Regatul Italian. Napoleon I se proclamă rege al Italiei.
1833 - S-a constituit, la Iaşi, Societatea de Medici şi Naturalişti.
1856 - S-a semnat, la Paris, Tratatul de pace, care a încheiat Războiul Crimeei. Principatele Române rămîneau sub suzeranitate otomană, dar ieşeau de sub protectoratul Rusiei, intrînd sub garanţia colectivă a marilor puteri.
1866 - Este adoptată Legea învoielilor agricole ("legea pentru tocmeli de lucrări agricole şi pentru executarea lor"). Legea a fost înăsprită în vremea guvernării conservatoare a lui Lascăr Catargiu, cînd s-a instituit execuţia silită a tocmelilor agricole.
Written by Iuliana Radu Wednesday, 27 March 2013 13:44
Written by Iuliana Radu Tuesday, 13 November 2012 13:38
Decadenţa fără decadentism se trăieşte la nivelul individului şi a întregii societăţi fără urme estetice. Epoci decadente au mai existat în istorie. De exemplu, Baudelaire era conştient că societatea se duce de râpă, dar îl ajutau să respire urmele estetice: arta, poezia, filozofia etc. Existau poezia simbolistă, parnasiană, abstractă sau scepticismul filosofic al lui Nietzsche sau Kierkegaard
În România din vechime, deşi nu exista o aristocraţie care să susţină mecenatul, existau totuşi demografii ale elitelor literare precum George Călinescu, Camil Petrescu, Anton Holban, Ion Barbu sau Octav Şuluţiu, care debuta la 23 de ani cu romanul „Ambigen”, iar la 40 de ani murea de congestie cerebrală, conştient de realitatea decandenţei fără decadentism deschisă după 1947.
Astăzi ne descompunem pe picioare, oamenii care trăiesc decadenţa nu au conştiinţa ei; sunt lipsiţi de luciditate şi sunt sclavii banului şi ai proiectelor false – de la cel individual privind profesia la cele de mari afaceri. Nu avem elementele de decadentism fără artă modernă, fără rafinamentul degajat al acesteia. Social vorbind, „investitorii strategici” trăiesc exclusiv din
Written by admins Monday, 14 January 2013 09:27
„Centrul de Tineret" reprezintă o campanie de strangere de fonduri a Asociaţiei Împreună Desenăm Viitorul, prin care organizaţia îşi propune să obţină un sediu pentru primul centru de tineret destinat tinerilor instituţionalizaţi din România.
„Centrul de Tineret" s-a născut din dorinţa de a-i ajuta pe tinerii din centrele de plasament (şi nu numai) să se dezvolte personal şi să îşi găsească drumul în viaţă.
More Articles...
Page 42 of 277