Teatru Film
Written by admins Thursday, 14 February 2013 16:48
Librăria „Cartea de Nisip" din Timişoara organizează joi, 14 februarie, ora 17.00, o întâlnire cu scriitorul Matei Vişniec, prilejuită de o dublă lansare de carte: „Procesul comunismului prin teatru" şi „Cabaretul cuvintelor".
Written by admins Monday, 03 September 2012 12:58
Recent, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a lansat două servicii gratuite prin programul „Viaţa cu HIV”. Este vorba despte SMS+ şi Helpline+.
Programul „Viaţa cu HIV” (www.viatacuhiv.ro) are ca obiectiv susţinerea persoanelor seropozitive în lupta lor de zi cu zi cu boala, în special în două direcții: atingerea unui nivel cât mai ridicat al aderenţei la tratament, adică administrarea corectă a tratamentului pentru eficienţa lui maximă, vitală în cazul pacienţilor seropozitivi, şi creşterea gradului de informare a acestora. UNOPA a lansat, în cadrul acestui program, două servicii gratuite pentru persoanele seropozitive.
Prin serviciul SMS+, pacienţii seropozitivi din România pot primi până la două sms-uri pe zi, care să le amintească momentul în care trebuie să îşi administreze tratamentul. Prin completarea formularului de pe site, pacienții aleg orele la care vor să le fie trimis sms-ul (conform calendarului de tratament stabilit de medic) și textul personalizat al mesajului pe care vor să îl primească.
Written by Iuliana Radu Friday, 28 September 2012 13:44
Sfinxul de la Topleț sau Sfinxul Banatului, situat pe teritoriul administrativ al comunei Topleț din județul Mehedinți(lângă Băile Herculane). Se poate observa din drumul E70 care leagă Craiova de Caransebeș, în zona vărsării Cernei în Dunăre.
Despre această misterioasă apariţie, nu se spun prea multe lucruri, considerat fiind o "construcţie" a naturii. Există şi voci care afirmă că ar fi mult mai sigur o creaţie umannă.
Poate fi el rezultatul capriciilor vremii? E indoielnic, având in vedere perfectiunea formelor.
Written by admins Friday, 23 November 2012 10:27
În această săptămână, se află în plină desfăşurare Festivalul de film românesc de la Londra, manifestare aflată la cea de a IX-a ediţie. Până pe 25 noiembrie, la Cinematograful Renoir, vor fi proiectate filme de succes, mare parte dintre ele premiate la fetivaluri de top.
Written by Iuliana Radu Sunday, 23 December 2012 08:50
Perioada de post pe care creştinii o respectă înaintea Sărbătorilor de iarnă este acea trecere spre iarnă în care omul îşi face o curăţare, o purificare a organismului. Nu ţin post femeile însărcinate, cele care alăptează, cei aflaţi în tratament medical, în convalescenţă şi cei care au o afecţiune cronicizată ce necesită un tratament sau o dietă specială.
De asemenea, bătrânii foarte slăbiţi şi toţi aceia care din diverse motive primesc dezlegare de la preotul duhovnic. În rest, de la copiii de şapte ani, până la persoanele vârstei a treia, toţi credincioşii ţin postul. Doar ortodocşii mai au regulile originale ale postului, acelea în care produsele de origine animală sunt cu desăvârşire interzise, de la lactate până la produsele alimentare din carne.
Postul nu este doar abţinerea de la aceste alimente, el reprezintă o purificare a modului de a gândi, a sufletului şi apoi a fizicului, în sensul că relaţiile sexuale sunt şi ele neconforme cu ideea de post. Pentru a avea un post cu adevărat eficient este de preferat să ne curăţăm casa, apoi mintea. În această perioadă, ne străduim mai mult ca de obicei să nu gândim urât, ci pozitiv, să nu emitem către alţii gânduri şi cuvinte nocive, încercăm să creăm în suflet şi în jurul nostru linişte şi bucurie.
Începem prin a ne împăca şi a ne armoniza relaţiile cu cei din jur, pentru că dacă sufletul nu e plin de împăcare, nici faptele nu vor fi bune. Acestea toate trebuie făcute din suflet cu adevărat, pentru că altfel, făcute doar de formă, ele nu au nici o eficienţă. Şi încă ceva: postul nu se ţine cu acel aer spăşit, trist, de om care vrea să arate că el este mai smerit şi mai înţelept ca alţii. Postul se ţine cu fruntea sus, cu bucurie şi încredere, fiind tratat ca un aspect normal al vieţii nostre. Muncim normal la serviciu şi ne bucurăm de prieteni, familie şi natură. De hrana vie şi de toată bucuria renaşterii cu care primăvara ne învăluie.Trebuie să facem curăţenie în fiinţa noastră, pentru a putea primi, de fiecare dată, acest nou început şi pentru ca el să poată avea efect regenerator. Adevăratul credincios este acela care îşi tratează credinţa ca pe cel mai firesc aspect al vieţii.
autor, Camelia Radu
More Articles...
Page 91 of 277