Teatru Film
Written by admins Thursday, 18 October 2012 09:45
Vineri, 19 octombrie, la Şcoala Dimitrie Sturza din Iaşi, sâmbătă, 20 octombrie,şi duminică 21 octombrie, la Sala de festivităţi a Şcolii generale nr. 64 Ferdinand I din Bucureşti, vor avea loc primele audiţii de gonguri şi boluri tiberatene din România. Astfel de concerte nu au mai fost realizate niciodată în ţara noastră, protagonişti fiind doi maeştri ai gongului din Italia.
Written by Iuliana Radu Friday, 23 November 2012 20:22
Prestaţia artistică remarcabilă a actriţei româno-canadiene Claudia Motea a impresionat şi entuziasmat publicul prezent joi seara, 18 octombrie 2012, la Cinematograful Scala din Bucureşti. Spectacolul organizat de România Film, “Iubeşte-mă, America !”, un one woman show scris cu har chiar de interpretă – care demonstrează certe calităţi de dramaturg, răsplătite în decursul timpului de numeroase premii – și regizat cu noblețe și tact profesionist de Alecu G. Croitoru, cunoscut regizor și profesor la Facultatea de Arte a Universității Hyperion, s-a dorit şi a izbutit să fie un spectacol de gală.
Inspirata combinaţie între teatru şi film prezintă povestea unei tinere românce, Steluţa, emigrantă în Statele Unite ale Americii. Rând pe rând, într-o succesiune care curge firesc şi plăcut, sunt aduse în atenţia publicului spectator situaţii şi întâmplări inspirate din experienţele personale de peste ocean ale artistei.
Written by Iuliana Radu Monday, 24 December 2012 18:44
„A fost odată, ca niciodată,/ Că, de n-ar fi,/ Nu s-ar povesti...” Unii traduc această expresie, cu care încep de obicei poveştile, cu sensul de „demult”. Aş zice că e vorba de a ajunge la acel „odată” care a fost ca niciodată după aceea. Adică, este vorba de prima oară sau de începutul unei lumi şi, probabil, sfârşitul alteia. Acel timp nu poate fi unul fizic. Acel timp este unul mitic. Singurul care rămâne totdeauna proaspăt, curat, neînceput. El devine viu doar atunci când este evocat, fiind trezit la realitate de trăirile noastre şi de dorinţa de a înţelege.
Timpul legendar este nemuritor, este acel timp care însă nu se trăieşte decât în prezent, prin participarea afectivă şi prin revederea evenimentelor prin evocare.
Acolo se duc toţi cei pe care îi iubim, acolo se refugiază culturile, civilizaţiile şi poveştile. Acolo ar trebui să călătorim cu inima, pentru a aduce o parte din chipul nostru cel de odinioară. Acolo, ca şi în poveste, doar pasărea magică a iubirii te poate duce, doar dorinţa şi credinţa nestrămutată pot chema către prezent adevărurile ascunse de ochiul mort, de ochiul adormit.
De aceea, de multe ori auzim că doar sufletul de copil, prin puritatea lui desăvârşită, poate deschide cu adevărat această lume, a cărei frumuseţe o poate vizualiza cu ochii minţii şi de care se poate bucura nestingherit.
În afară de copii, mai sunt şi înţelepţii ce duc o viaţă simplă şi curată, păstrându-şi astfel sufletul senin, capabil să se bucure de meditaţie şi frumuseţea naturii, de viaţă. Adevărata înţelepciune înseamnă să poţi avea sufletul senin cu adevărat, la orice vârstă, să nu fi fost afectat şi alterat de evenimente şi uzură.
autor, Camelia Radu
Written by admins Wednesday, 09 January 2013 12:27
Cel mai mare acvamarin din lume se află, începând de la finele anului trecut, în colecţia permanentă a Muzeului de Istorie Naturală din Washington, ţinând companie celebrului Hope, „diamantul albastru" din coroana Franţei.
Written by Iuliana Radu Sunday, 03 February 2013 18:52
Noile teorii despre paraziţii intestinali susţin că ar fi folositori
datorită lor ne creşte imunitatea
iar învăţaţii yoghini ne recomandă să îi iubim
More Articles...
Page 90 of 277