Teatru Film
Written by Iuliana Radu Wednesday, 13 March 2013 11:38
Written by Iuliana Radu Wednesday, 20 March 2013 16:37
George Topârceanu (n. 20 martie 1886, Bucureşti - d. 7 mai 1937, Iaşi) a fost un poet, prozator, memorialist şi publicist român, membru corespondent al Academiei Române din 1936. S-a născut la Bucureşti din părinţi ardeleni, dar a ales să devină moldovean. A dovedit un ataşament profund pentru Viaţa românescă şi s-a bucurat de apropierea şi prietenia lui Garabet Ibrăileanu şi a lui Mihail Sadoveanu. Poeta Otilia Cazimir i-a fost lui Topîrceanu admiratoare desăvârşită şi prietenă statornică. Tot ea l-a însoţit la Viena, în ultima încercare de a lupta cu boala care avea să îl răpună în mai 1937, la doar 51 de ani.
Written by Iuliana Radu Sunday, 09 September 2012 15:24
Judeţul de interferenţă cu Moldova şi Ardealul, unul dintre cele mai pline cu miracole, cuprinde toate formele de relief dar, păcat! Mare păcat că, de-a lungul istoriei, îi poţi număra pe degete Cârmacii adevăraţi, autohtonii. Spun acest lucru cu gândul la Istoricul Palat, ce-a fost construit în vremea unui primar din Oltenia. Că tot oltean a fost şi Bazil Iorgulescu...Neputinţa ori nepriceperea unor Cârmaci-autohtoni în a promova acest, deosebit de important judeţ de interferenţă se manifestă şi astăzi. Mulţi necunoscători ai geografiei României ne spun moldoveni dar Cârmacilor nu le pasă. De fapt, scriu şi eu să mă aflu-n treabă că, sunt unii primari care nici măcar graniţele comunei lor n-o cunosc.
Trist! Foarte trist! Că nu există reguli de promovare a acelora care se cocoaţă în fruntea bucatelor, într-o ţară aşa zisă Democrată, care prin gargariştii ei, au îngredit cultura, educaţia, sănătatea...Cu toate acestea natura ne-a adus frumuseţi precum, Vulcanii Noroioşi, Focurile Vii, cele 15 Rezervaţii Naturale, Muzeul Chihlimbarului...Podoaba Eparhiei, pe care mulţi dintre cei de astăzi, inclusiv noi votanţii, aproape că nici nu le merităm.
Vorbeam la început de miracole, iată! focuri care nu ard, un fel de lumini ce umblă prin păduri, ca la Bozioru ori care ard, gen Focurile vii de la Lopătari, Ţestoasa zburătoare de la Joseni...Ar fi prea mult să mă refer la numărul apelor curgătoare, la numărul văilor, câmpiilor, dealurilor ori munţilor care dau frumuseţile locurilor, din păcate puţin cunoscute, mă voi referi doar la o Comună Pierdută (o fostă comună ce avea în componenţă 4 sate). Iată ce deţine această fostă comună:
1. Sarea lui Buzău - vis-a-vis de Hanul Ciuta. În jurul acesteia, pe un deal împădurit, pe circa 1 km, odată arie protejată- Rezervaţie geologică şi botanică, aici, se găsesc:
Written by admins Monday, 03 December 2012 17:48
Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic România Filiala Prahova împreună cu elevi din Colegiul Naţional „ I. L. Caragiale" Ploieşti au marcat astăzi, 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu handicap.
Written by admins Monday, 10 December 2012 10:19
Călătoriile? Pentru cei mai mulţi, un hobby, pentru alţii o necesitate sau o parte din activităţile de zi cu zi.
Pentru un tânăr de 33 de ani din Marea Britanie, călătoriile şi geografia, în general, au devenit un mod de viaţă. Prin ceea ce a făcut, englezul a devenit unul dintre cei mai mari aventurieri din istorie. Nu a stat prea mult pe gânduri şi a vrut să cunoască totul. A luat la pas toate statele de pe Pământ, într-o călătorie de 1424 de zile.
More Articles...
Page 60 of 277