Teatru Film
Written by admins Friday, 11 January 2013 15:39
Pasiunea pentru dansul de odinioară, supleţe, eleganţă, şi dragoste de frumos vă trebuie pentru a păşi în tainele celebrului tangou! Înarmaţi cu dorinţa de a descoperi latura creativă şi artistică, o puteţi face, voi, pasionaţii de tango! Nu uiataţi, sunteţi aşteptaţi să participaţi la lecţia deschisă organizată de Şcoala de Tango Argentinian – Tango Embrace din Timişoara.
Written by admins Monday, 04 February 2013 17:17
Astăzi, 4 februarie 2013, la ora 19.00, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, găzduieşte, la Studioul „Horia Bernea", o reprezentaţie a piesei „Întâmplări din viaţa lui I.L. Caragiale".
Este un pic diferit de ceea ce v-aţi obişnuit când auziţi de Caragiale, sunt întâmplări din viaţa sa reală, Caragiale ca tată, ziarist, prieten al lui Eminescu, Creangă sau Delavrancea.
Sunt texte foarte puţin cunoscute, un scenariu adaptat din corespondenţa lui Caragiale şi întâmplări din viaţa acestuia.
Written by admins Tuesday, 19 February 2013 18:01
Prima menţiune documentară referitoare la ţinuturile sibiene datează din 20 decembrie 1191, când papa Celestin al III-lea confirma existenţa prepoziturii libere a germanilor din Transilvania, prepozitura care şi-a avut sediul la Sibiu.
Written by Iuliana Radu Monday, 25 February 2013 15:56
Colegiul „Spiru Haret” din Ploieşti a marcat vineri, 15 februarie 2013, 162 de ani de la naşterea lui Spiru Haret prin activităţi desfăşurate la Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului, aflat sub coordonarea profesorului documentarist Minodora Petrişor. La manifestare au participat directorii colegiului, elevi şi profesori. Cuvântul de deschidere aparţinând domnului director Sandu Mihai a fost urmat de câteva prezentări powerpoint: „Spiru Haret - omul”, „Manifestări ale spiritului haretian în sistemul educativ românesc”. Prezentările au fost realizate de către elevii clasei a XI-a A, coordonaţi de prof. Radu Luminiţa. Manifestarea a inclus şi dezbateri ale elevilor din clasa a IX-a D privind evoluţia relaţiei profesor-elev din secolul al XIX-lea până în şcoala contemporană. Discuţiile au fost moderate de doamna prof. Dobrică Cristina.
More Articles...
Page 51 of 277