Wednesday, April 24, 2024
   
Text Size

Arte vizuale

Colecţionarii de argint, la Galeriile Corona, Braşov

Arte vizuale

ARGINTLa Galeriile Corona din Braşov, se desfăşoară, în acest weekend, o expoziţie cu obiecte de artă din argint. Miniaturi, bijuterii, servicii de masă, obiecte decorative, casete de bijuterii, pandantive, sfeşnice, sticluţe de parfum, bastoane asortate cu argint, după moda altor timpuri, fructiere, rame de fotografii, cărţi ale căror coperţi sunt decorate cu preţiosul metal, monede şi multe altele sunt expuse la Târgul Colecţionarilor de Argint de unde cei interesaţi pot chiar să achiziţioneze obiectele dorite.

 

VERNISAJ/ Valeriu Scărlătescu din nou în faţa publicului ploieştean

Arte vizuale

nostalgie perpetuaO expoziţie cu 22 de lucrări, preponderent portrete feminine, cai, câteva peisaje şi multe surprize poartă semnătura celebrului pictor ploieştean Valeriu Scărlătescu.

Începând de astăzi, Galeria de Artă Ploieşti găzduieşte o nouă expoziţie de excepţie, semnată de Valeriu Scărlătescu. „O expoziţie în care tratez subiectul feminin surprins în ipostaze care înlătură măştile şi surprind profunzimea sufletului, arătându-ne o femeie sofisticată şi sigură pe ea. Peisajele reprezintă locuri dragi pictate cu rafinament cromatic”, a explicat artistul.

   

ArtFest, la Păltiniş

Arte vizuale

ARTFESTPrima ediţie ArtFest, festival de cultură şi artă, debutează în perioada 26 august - 9 septembrie, la Păltiniş. Vor fi două săptămâni de teatru, concerte folk, jazz sau cafe concert, dar şi ateliere de filosofie şi literatură într-un cadru natural „la înălţime”.

Manifestarea este structurată pe cinci secţiuni, ce cuprind teatru, concerte, expoziţii, ateliere şi seminarii de filosofie şi literatură. „ArtFest se adresează acelora care vor să trăiască 14 zile de cultură şi artă în cea mai înaltă staţiune montană din România (1400 m altitudine) şi este deopotrivă dedicat consumatorului şi creatorului de cultură. În acelaşi timp, cinci artişti profesionişti vor pune în operă lucrări de pictură, grafică şi sculptură, transformând locaţia într-un atelier viu în care invitaţii pot participa activ, ca modele sau parteneri ai artiştilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de iniţiatorii evenimentului.

Biletele se pot achiziţiona de pe paginile www.artfest-paltinis.ro şi www.eventim.ro. Biletele pentru perioada 26 - 31 august costă 120 lei, cele pentru perioada 1 - 9 septembrie 100 lei, abonamentul pentru tot festivalul este 170 lei, iar biletul de o zi costă 35 lei.

 

   

Un semafor cum n-aţi mai văzut!

Arte vizuale

SEMAFORMinunea se găseşte în cartierul londonez Canary Wharf. Relativ nou construit, acesta a fost proiectat de arhitectul român George Iacobescu.

George Iacobescu (n. 9 noiembrie 1945, Bucureşti) este un inginer şi om de afaceri englez de origine română, care lucrează ca director executiv al Grupului Canary Wharf, considerat al doilea centru financiar din Londra. Românul se află în topul celor mai bine plătiţi manageri din Europa şi are răspunderea celei mai mari investiţii pentru reabilitare urbană de pe continent.

George Iacobescu s-a născut în anul 1945 în Bucureşti. A emigrat în Canada în anul 1975. Iniţial, a lucrat timp de doi ani ca inginer la firma canadiană Homeco Investments din Montreal, ocupându-se de restaurarea a două blocuri incendiate de curând. Timp de cinci ani s-a ocupat de construcţia primei fabrici moderne de granit din America de Nord, la Toronto, apoi a clădirii Olympia Center şi a centrului Neiman Marcus Buildings (clădire de 64 de etaje) la Chicago.

   

Un artist autist uimeşte New Yorkul

Arte vizuale

new york panorama bannerDupă o călătorie de 20 de minute în care a survolat cu elicopterul metropola newyorkeză, artistul Stephen Wiltshire a uimit pe toată lumea. Autist fiind, dar cu înzestrat cu un supertalent, Stephen Wiltshire a reprodus în creion, panorama oraşului, din diferite perspective. Numai şi numai din memorie.

Priviţi ce a ieşit din mâinile sale! Mai multe AICI

   

Page 26 of 30